Son Dakika Haberler

-Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, ortaokul ve imam-hatip ortaokulu öğrencilerine, olumsuz davranışlarının özelliğine göre verilen "uyarma" süreci; "sözlü uyarma", "öğrenci ile sözleşme imzalama" ve "veli ile görüşme" olarak yeniden belirlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) -  Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle öğrencilere verilen "uyarma" cezası süreci yeniden tanımlandı.

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, daha önceki düzenlemede sehven yapılan maddi hatalarla ilgili olarak düzeltmeler yapıldı.

Yeni düzenlemede, ayrıca daha önceki düzenlemede yer alan "Öğrenci Sözleşme Örneği" uygulamasına da açıklık getirilmesi için yeni hükümler eklendi. Buna göre, ortaokul ve imam-hatip ortaokulu öğrencilerine, olumsuz davranışlarının özelliğine göre öğrencilerin gelişim dönemleri de dikkate alınarak bilinçlendirme ile düzeltilebilecek davranışlar için "uyarma" süreci uygulanacak. "Uyarma" süreci, "sözlü uyarma", "öğrenci ile sözleşme imzalama" ve "veli ile görüşme" süreçlerinden oluşacak. 

"Sözlü uyarma", öğretmenin öğrenciyle görüşme sürecini oluşturacak. Öğrenciden beklenen olumlu davranışın neler olabileceği anlatılacak. Öğrencinin olumsuz davranışlarının devamı halinde kendisine uygulanabilecek yaptırımlar konusunda uyarılacak.

"Öğrenci ile sözleşme imzalama" sürecinde ise öğrencinin sözlü uyarılmasına rağmen olumsuz davranışlarını sürdürmesi halinde öğrenci ve öğretmen arasında bir görüşme gerçekleştirilecek. 

Bu görüşme sonucunda öğrenci sergilediği olumsuz davranışlarını değiştirmeyi kabul edeceğine ilişkin "Öğrenci Sözleşmesi" imzalayacak. "Veli ile görüşme"  sürecinde ise öğretmen, öğrencinin olumsuz davranışlarını sürdürmesi halinde veliyi okula davet edecek. Okul yöneticilerinden birinin ve varsa rehber öğretmenin de katılımı ile yapılan görüşmede, öğrencinin olumsuz davranışları ve uygulanabilecek yaptırımları veliye bildirilecek. Velinin toplantıya gelmemesi durumunda tutanak tutulacak. Bu aşamalardan sonra öğrencinin olumsuz davranışlarını sürdürmesi durumunda, öğretmen, yazılı belgelerin bulunduğu dosyayı hazırlayacağı raporla birlikte görüşülmek üzere öğrenci davranışlarını değerlendirme kuruluna verecek. 

"Kınama"da ise öğrenciye, yaptırım gerektiren davranışta bulunduğunu ve tekrarından kaçınması gerektiği okul yönetimince yazılı olarak bildirilecek. "Okul değiştirme" ise öğrencinin, bir başka okulda öğrenimini sürdürmek üzere bulunduğu okuldan naklen gönderilmesi şeklinde olacak. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English