Son Dakika Haberler

Rapora göre, OECD ülkelerinde emeklilere yönelik harcamalar, 2015'de GSYH?nin yüzde 9,5?ine ulaşacak 2050 yılında bu oran yüzde 11,7?ye çıkacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
PARİS (AA) ? Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde 2015 yılında emeklilere yönelik harcamaların gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 9,5'ine ulaşacağı tahmininde bulundu.

OECD üye ülkelerle ilgili Emeklilik Sistemleri Görünüm Raporu'nu yayımladı.

Raporda, emekli harcamalarının GSYH'ye oranı 2015 yılında yaklaşık yüzde 15'e çıkacak olan İtalya, bu alanda ilk sırada bulunuyor. OECD verilerine göre bu ülkeyi yaklaşık yüzde 14 ile Fransa, yaklaşık 13 ile Yunanistan izleyecek. Raporun bu kısmında Türkiye ile ilgili veriler yer almadı.

Raporda, ortalama yaşam süresini giderek artmasıyla birlikte emeklilere yönelik harcamaların 35 yıl içinde artacağı belirtildi.

Mali krizin derinleşmesi ve bütçe açıklarının artmasıyla birlikte üye ülkelerde emekli gelirlerine yönelik vergi ve sosyal katkı payı artırımına gidildiği kaydedilen raporda, ülkeler bazında oldukça farklı uygulamalar ve politikalar izlendiğine işaret edildi.

 

- 2050 tahminleri

 

Raporda, emeklilere yönelik harcamaların üye ülkelerde 2050 yılında GSYH'nin yüzde 11,7'sine ulaşacağı tahmininde bulunuldu.

Ülkeler bazında 2050 yılı için yapılan tahminlere yer verilen raporda, ABD'de emeklilere yapılacak harcamaların, GSYH'nin yaklaşık yüzde 5'ine ulaşacağı tahmininde bulunuldu. Raporda, Avustralya'nın emekli harcamalarının GSYH'ye oranının yüzde 5'i geçeceği, Kore'de ise bu oranın yaklaşık yüzde 6 olacağı öngörüsüne yer verildi. 

Raporda 2050 yılında Lüksemburg'un GSYH'nin yüzde 18'inin emekli harcamalarına gideceği, bu ülkeyi yaklaşık yüzde 17,5 ile Slovenya'nın izleyeceği öngörülüyor.

OECD Emeklilik Sistemleri Görünüm Raporunda emeklilik sistemlerinin karşı karşıya bulundukları sorunlara nasıl tepki verdikleri inceleniyor. Nüfusun yaşlanması ve belirleyici özellikleri düşük getiriler, düşük büyüme ve düşük faiz oranları olan zor ekonomik koşulların emeklilik sistemleri açısından ciddi sorunlar yarattığına işaret edilen raporda, bu durumun, gerek kaynaktan kesilerek finanse edilen kamu emeklilik sistemlerini gerekse fonlanan emeklilik sistemlerini olumsuz etkilediği belirtildi.

Raporda, OECD ülkelerinde özellikle ortalama insan ömrünün artmasına bağlı olarak emeklilik yaşının yükseltilmesi yoluyla daha çok ve daha uzun süre katkıda bulunulması yoluna gidildiği kaydedildi.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English