Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Odatv davası"na bakan hakim ve savcıların yargılanmasına devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpaslarından "Odatv soruşturması ve davası"nda yer alan eski 33 hakim ve savcının "görevi kötüye kullanmak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından yargılandığı davanın duruşması görüldü.


İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesince, Yargıtay ek binadaki salonda görülen duruşmaya tutuksuz sanık Osman Kaya ve avukatlar katıldı, tutuklu sanıklarla bulundukları cezaevlerinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu.


Dava dosyasına gelen belgelerin okunduğu duruşmada aralarında eski savcı Zekeriya Öz'ün de bulunduğu 12 firari sanık hakkındaki yakalama emirlerinin henüz infaz edilemediği bildirildi.


Duruşmada Odatv kumpası davasında eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın uzun süre tutuklu bırakılmasını sağladığı, FETÖ'nün menfaatleri doğrultusunda hareket ettiği ve "görevi kötüye kullanmak" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtilen eski hakim Kaya savunma yaptı.


Verdiği 3 karar nedeniyle hakkında işlem yapıldığını ifade eden Kaya, Odatv davasına bakan mahkemede geçici görevlendirildiğini söyledi.


Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından kendisi hakkında soruşturma açılması izninin zaman aşımı süresi olan 3 yıldan sonra verildiğini belirten Kaya, davanın düşürülmesi talebinde bulundu.


FETÖ'nün amaçları doğrultusunda karar vermediğini savunarak hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini dile getiren Kaya, örgüt bağının olmadığını öne sürdü. Kaya, "22 yıllık meslek hayatımda kimseden emir ve talimat almadım." iddiasında bulundu.


FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davanın başka bir mahkemede sürdüğünü, beraat edeceğine inandığını söyleyen Kaya, kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olmadığını, örgüte ait yayınlara aboneliğinin bulunmadığını ve hakkında somut bir delilin tespit edilmediğini ileri sürdü.


Kaya, hakkındaki diğer davanın sonucunun beklenmesini ve mevcut davadan beraatine karar verilmesini talep etti.


Daha sonra firariyken 2020 Temmuz'da yakalanarak tutuklanan eski İstanbul hakimi Menekşe Uyar'a savunması soruldu.


Sanık Uyar, savunma için kendisine süre verilmesi talebinde bulundu.


Diğer sanıkların da taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.


Buna göre, firari sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının infazının beklenmesine, sanıklar hakkında başka mahkemelerde süren yargılamalara ilişkin dava dosyalarının istenmesine ve sanık Uyar'a savunmasını hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmedildi.


Davanın görülmesine 5 Nisan'da devam edilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English