Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

O teröristin yakalandığını öğrenen Emniyet Müdürü Ürker’den Bakan Soylu’ya teşekkür

Bingöl’de 09 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen hain terör saldırısında ağır yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ürker, hayatının en mutlu haberlerinden birini bu sabah İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan aldı. Emniyet Müdürü Ürker, iki mesai arkadaşının şehit olduğu, kendisi ile birlikte koruma memurunun ağır yaralandığı olayın faillerinden turuncu kategoride aranan teröristin yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

O teröristin yakalandığını öğrenen Emniyet Müdürü Ürker’den Bakan Soylu’ya teşekkür
Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Bingöl ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütü sözde Erzurum eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve Terörden Arananlar listesinde Turuncu kategoride yer alan Rodi Çevlik kod adlı Sonuç Gürdeğir isimli terörist bu sabah saatlerinde İstanbul'un Ataşehir ilçesinde saklandığı evde yakalandı.
11 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan örgüt mensubunun aynı zamanda 09 Ekim 2014 tarihinde Bingöl İl Emniyet Müdürü’nün ve korumasının yaralanması, 2 güvenlik görevlisinin şehit olması eylemini gerçekleştiren örgüt mensupları arasında yer aldığı belirtildi. Aynı teröristin ayrıca, 01.08.2016 tarihinde Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait zırhlı araca yönelik gerçekleştirilen ve 7 polis memurunun şehit olduğu, 3’ünün yaralandığı bomba yüklü araç saldırısını düzenleyen örgüt mensuplarından biri olduğu tespit edildi.
Örgüt mensubu terörist adli işlemleri için İstanbul TEM Şube Müdürlüğüne götürülürken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla teröristin yakalandığını hem halka hem de tedavisi Aydın’da devam Atalay Ürker'e müjdeledi.
Müjdeyi alan Emniyet Müdürü Atalay Ürker, teröristin yakalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve güvenlik güçlerine teşekkür etti. Emniyet Müdürü Ürker açıklamasında “Saygıdeğer milletim 09 Ekim 2014 tarihinde, şehir merkezinde Kobani olaylarından zarar görmüş esnafları ziyaretim esnasında hain PKK terör örgütünün saldırısına uğramış, ekibimden 2 arkadaşımı şehit vermiş kendim ve koruma memurum ağır yaralanmıştı. Bu olayda biliyorum ki siz milletimin duası ve Allah’ın izni ile ayaktayım. Tedavim devam ediyor. Ancak bu süreç içerisinde bu saldırıyı gerçekleştiren terör mensupları peyderpey etkisiz hale getirilmişti. Bir tanesi sürekli kaçıyordu. Turuncu kategoride aranan bu kişinin yakalandığını öğrendim. Çok duygulandım sevindim. Bu kişinin yakalanmasında emeği geçen başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere tüm Emniyet ve İstihbarat teşkilatına candan ve canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vatan uğruna şehit düşmüş tüm şehitlere rahmet gazilere şifalar diliyorum” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 3
  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English