Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Nijerya'daki yatırım fırsatları Sakarya'da iş dünyasına anlatıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret Borsası tarafından (STB) Nijerya Yatırım Fırsatları Toplantısı düzenlendi.


Borsada iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, gelişen bir ülke olan Nijerya'nın önemli pazar olduğunu söyledi.


Bu ülkenin Türkiye'ye ciddi ilgisi bulunduğunu, yaklaşımlarının çok iyi olduğunu vurgulayan Kaldırım, "İki devlet başkanları arasında da iyi ilişkiler kurulmuş durumda. Bu hukuki zemin, sözleşmelere de yansıyor. Bazı kaygılar vardı bunlar aşılmaya başladı, FETÖ gibi. Dolayısıyla iyi yolda olunduğunu düşünüyorum." dedi.


Kaldırım, hangi alanlarda iş birliği yapılabileceği konusunda iyi hazırlanılmasını tavsiye ederek, "Bizim 'know-how'ımız, Ar-Ge potansiyelimiz, inovasyon kapasitemiz çok iyi. Buradan finansmandan ziyade 'know-how' transferi yaparsak, bu iş birliğini sağlarsak, finansmanı onlar sağlar. Bu şekilde bir iş birliği kurarsak başarılı oluruz." değerlendirmesini yaptı.


Yatırımcılara, yurt dışına açılmaktan çekinmemelerini söyleyen Kaldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu şehrin potansiyeli çok yüksek. Tarımda, sanayide, turizmde inanılmaz potansiyeli var. Tek konu, akıllı çalışalım. Ortak akılla çalışalım. Yeni nesil alanlara odaklanalım. Geçmiş klasik sektörler de önemli ama onları da akıllandıralım. Teknolojiyi, Ar-Ge'yi, inovasyonu, bilgiyi, veriyi çok iyi kullanarak bu şehri markalaştırabiliriz. Sadece Nijerya'da değil, dünyanın dört bir yanında bu ülkenin bayrağını sallayabiliriz, sallamak da bizim elimizde. Onun için kendimize güvenerek hem burada üretimi artıralım hem de dünya pazarlarına agresif şekilde gidelim. Rekabetçi şehir olalım."


- "Nijerya'da ciddi yatırım potansiyeli var"


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bir bölgenin, ülkenin, şehrin kalkınma modelleri olduğunu, her şeyin emek istediğini dile getirdi.


Sınır ötesi ticaretin, kalkınmanın temelini oluşturduğunu dile getiren Yüce, "Bir bölgenin, ülkenin şehrin kalkınabilmesi, yaşam standartlarını ve gelir düzeyini artırabilmesi için iki önemli unsur var. Birincisi, nitelikli insan, nitelikli toplum, nitelikli devlet. İkincisi de sınır ötesi ticaret yoksa kalkınma modeli eksiktir." dedi.


STB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ise kentteki yatırımcı ve iş insanlarına Nijerya hakkında bilgiler verdi.


Ülkedeki ekonomik durum ve ticaret alanları hakkında hazırlanan raporu anlatan Sarı, Nijerya'ya yaptıkları ziyarette elde ettikleri deneyimleri paylaştı.


Nijerya'da ciddi yatırım potansiyeli olduğunu vurgulayan Sarı, Sakarya'nın bilgi, birikim ve tecrübesiyle bu ülkenin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini kaydetti.


Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu İcra Kurulu Üyesi Ümran Alınak da toplantıda iş insanlarının Nijerya hakkındaki sorularını yanıtladı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English