Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEXT by TRT World Forum'da alanında uzman isimler gençlerle buluştu

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı: "Gençlik ve gelecek bir araya geldiğinde ona mutlaka üçüncü bir kavramı eklememiz gerekiyor; o da umut kavramı" "Gencin doğasında, gençliğin doğasında yaratıcılık var, hayal kurma güdüsü, yenilikçi fikirler, dinamizm var"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - TRT World Forum tarafından gençler için düzenlenen etkinlikte, alanında uzman dünyaca ünlü isimler teknolojiden metaverse konseptine, NFT'den uzay turizmine kadar pek çok konuyu genç katılımcılarla ile birlikte tartıştı.


İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezinde düzenlenen "NEXT by TRT World Forum'da, Türkiye'den ve yurt dışından konuşmacılar gençlerle buluşarak geleceğin şekillenmesinde gençliğin gücü ve önemi hakkında tartıştı.


TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, etkinlikte, NEXT'in gençlik ile geleceği bir araya getirdiğini ifade ederek, "Gençlik ve gelecek bir araya geldiğinde ona mutlaka üçüncü bir kavramı eklememiz gerekiyor; o da umut kavramı." dedi.


Sobacı, sorunların dünyada genel olarak dominant hale geldiğini anlatarak, sorunların çözümünde bir takım karar alma süreçleri ve istişare platformları oluşturulduğunu fakat önemli bir kaynak olan gençlerin gözden kaçırıldığını belirterek, şöyle devam etti:


"O nedenle biz NEXT'i düzenledik, genci dikkate almak istedik. Çünkü gencin doğasında, gençliğin doğasında yaratıcılık var, hayal kurma güdüsü, yenilikçi fikirler, dinamizm var. Siz bu dinamizmi ve yaratıcı fikri, yenilikçi bakış açısını sorunların çözümüne dahil etmezseniz bugünün sorunlarının çözümü noktasında çok daha zorlanırsınız. Dolayısıyla biz teknolojiyi bir önceki nesle göre çok daha yaratıcı ve sonuç odaklı bir şekilde kullanan gençliğe bu etkinlikle odaklanmak istedik, TRT World Forum'un çatısı altında gençleri de bu sürecin bir parçası yapmak istedik."


SosyalBen Vakfı kurucusu Ece Çiftçi ise gençlerin kendi ülkeleri ve dünya için ortak talepleri olduğunu ifade ederek, işbirliği kavramına dikkati çekti.


Dünyanın ilk metaverse ajansı kurucuları Can Yurdakul, Faisal U-K, Sara El Jamal ve Begüm Aydınoğlu ise metaverse konseptinin yeni dünyanın şekillenmesinde nasıl etki edeceği hakkında bir panele katıldılar.


İklim krizi hakkında "Gezegen İçin Ses Ver: Gençliğin İklim Hareketi" panelinde ise genç iklim aktivisti Xiye Bastida, "Yetişkinlerin gözlerinin içine baktığımda onlara ‘geleceğim için korkmak istemiyorum' demek istiyorum. 2050 yılında 1.2 milyon iklim mültecisi görmek istemiyorum. Dünyanın %90'ının yaşanılamaz olduğunu görmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.


Neeshad Shafi ise 'Arap Gençlik İklim Hareketini başlatma sebebimiz, bölgedeki genç insanların sesini duyurmak. Bazen global iklim hareketinin sadece beyazlara özel olduğunu düşünüyorum. Medya her zaman batıdaki iklim konferanslarına odaklanıyor." dedi.


Ana sahnede yapılan panellerin yanı sıra, paralel sahnede pek çok etkinlik hayata geçirilirken NFT atölyesinden dijital grafitiye, özel konuklarla söyleşilerden sanal gerçekliğe kadar çeşitli aktiviteleri deneyimleyen gençler, "NEXT by TRT World Forum" sayesinde birbirleri ve ulusal/uluslararası kuruluşlarla işbirliği fırsatı yakaladı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English