Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ Dr. Öğr. Üyesi Didem Şanver Akbaş EAACI Araştırma Bursu’nu kazandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Didem Şanver Akbaş, Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (EAACI) araştırma bursuna layık görüldü.

NEÜ Dr. Öğr. Üyesi Didem Şanver Akbaş EAACI Araştırma Bursu’nu kazandı
Genç bilim insanlarının yeni araştırmalar için desteklendiği ve dünyada toplamda 12 aylık uzun dönem araştırma için 4 başarılı araştırmacının desteklendiği bu programda “Alerji Çalışmalarında Yeni Lipozomal Taşıyıcı Stratejiler” başlıklı projesi ile Dr. Öğr. Üyesi Didem Şanver Akbaş, Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (EAACI) araştırma bursunu kazanarak İngiltere’de bulunan Imperial College London’da doktora sonrası 12 aylık araştırma yapmaya hak kazandı.

Eylül 2020’de başlaması öngörülen ve dünya üniversiteleri sıralamasında 9. sırada yer alan Imperial College’da Dr. Mohamed Shamji danışmanlığında ve yurt içinde ise NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Ertaş eş danışmanlığında yürütülecek olan proje, her iki bölüm ve üniversite arasında networking ve işbirliği açısından güzel bir fırsat sunmakta. 

Projenin multidisipliner bir yapıya sahip olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Didem Şanver Akbaş, “Çalışmamızda hücre kültürü ve bazofil aktivasyon testi kullanılarak flavonoid enkapsule edilmiş lipozomların, alerji semptomlarını azaltmada terapötik potansiyellerini araştırmayı amaçladık. Başka bir deyişle, meyve ve sebzelerde bulunan, yararlı bileşenler olan flavonoidleri lipozomlar içine enkapsule ederek anti alerjik potansiyelini, yani alerjiye ne kadar iyi geleceğini ya da gelmeyeceğini araştıracağız.” dedi. 

Projenin çıkış amacını açıklayan Dr. Öğr. Üyesi Didem Şanver Akbaş, “Dünya çapında alerjiler ve alerji sorunu yaşayan hasta sayısı hızlı bir artış göstermektedir. Yapılan araştırmalar, günümüzde dünya nüfusunun yüzde 40’ından fazlasının alerjiye yatkın bir yapı gösterdiğini belirtmektedir. Bu yaygınlık ve yol açtığı sorunlar nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), alerjik hastalıkları öncelikli küresel sağlık sorunları kapsamında görmektedir. Bu anlamda, alerji konusunda yeni bilimsel çalışmaların ortaya çıkması ve sonuçlarının paylaşılması ciddi bir öneme sahip.” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Didem Şanver Akbaş ayrıca, Lipozomal taşıyıcı sistemlerin, alerjik astım ve rinit gibi Immünoglobülin E (IgE) aracılı alerjilerin tedavisinde başarılı bir şekilde uygulanması ile birlikte alerji araştırmalarında yeni bir döneme işaret edilebileceğini de sözlerine ekledi.

EAACI Araştırma Bursu Nedir? 

EAACI Araştırma Bursu, senede bir kez açılıp, EAACI`ye üye, 35 yaşını aşmamış genç araştırmacıların, Avrupa laboratuvarlarında yapacakları araştırma ve eğitimi desteklemekte, bilgi ve teknik alışverişini ve yeni tekniklerin uygulanmasını teşvik etmektedir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English