Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ’de uluslararası öğrenciler tanışma toplantısında bir araya geldi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüze bağlı Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından “Uluslararası Öğrencilerimizle Tanışma Toplantısı” gerçekleştirildi.

NEÜ’de uluslararası öğrenciler tanışma toplantısında bir araya geldi
Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan NEÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Bozbaş, koordinatörlük olarak uluslararası öğrenciler için yapılan çalışmalardan bahsederek öğrencilerin taleplerine her zaman açık olduklarını ve sık sık bu tür programlar düzenlediklerini kaydetti. 

Moderasyonunu Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Arş. Gör. Ruhi Can Alkın’ın gerçekleştirdiği programda davetli kurum temsilcileri öğrencilere hitap etti. 

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, Konya’da yaklaşık 8 yıldır hizmet veren derneklerinin, uluslararası öğrencilerin şehre ve üniversite hayatına intibakını sağlamak adına gönüllü bir şekilde çalıştığını söyledi. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Dairesinde Uzman kadrosunda görev yapan Zeynep Kodal, kurumunun uluslararası öğrenciler hakkındaki çalışmaları, politikaları ve özelde Türkiye Bursları programı hakkında öğrencileri ve katılımcıları bilgilendirdi. 

Konya İl Göç İdaresi Müdürü Zeki Afşin Buzcu ise, uluslararası öğrencilerin vize ve ikamet işlemlerinin hassasiyetle sürdürüldüğünü belirtti. 

Konya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Uzman İsa Sarıçiçek ve Yabancılar Grup Başkanı Uzman Ramazan Şimşek, uluslararası öğrencilerin uyum ve resmi işlemleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi. 

Kurum temsilcilerinin ardından konuşan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, kurum temsilcilerine katılımlarından ve verdikleri bilgilerden ötürü teşekkürlerini dile getirdi. Konuşmasında uluslararası öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Mızırak, Türkiye’nin gerek kamu kuruluşlarıyla gerekse sivil toplum örgütleriyle uluslararası öğrencilerin buradaki vaktini en verimli şekilde geçirebilmeleri, mezun olup ülkelerine döndüklerinde Türkiye ile olan irtibatlarını devam ettirmeleri için üniversite olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüyle program sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English