Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Necip Hablemitoğlu suikastının 20 yıllık sır perdesi

Tarihçi yazar Necip Hablemitoğlu suikastında 20 yıllık sır perdesinin aralanması için önemli bir adım atıldı. Ukrayna'da yakalanan katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır Türkiye'ye getirildi. Peki Hablemitoğlu suikastı soruşturması sürecinde neler yaşandı?

Necip Hablemitoğlu suikastının 20 yıllık sır perdesi
Tarihçi yazar Necip Hablemitoğlu, Ankara Üniversitesi'nde öğretim görevlisiydi.
18 Aralık 2002'te evinin önünde suikast sonucu öldürüldü. Soruşturma dosyası karartıldı, katil zanlılarına ulaşılamadı.

Necip Hablemitoğlu, FETÖ ve Alman Vakıfları davalarının raporlarını hazırlayan bir isimdi. FETÖ'yü 2000 yılında deşifre eden kişilerden biriydi.

Köstebek adlı yeni kitabı kaleme alıyordu.

FETÖ çatı iddianamesinde adı geçti, savcılık dosyayı yeniden açtı

Suikastla öldürülen Hablemitoğlu'nun ismi 15 Temmuz darbe girişimi davalarında da geçti.

FETÖ çatı iddianamesinde örgüt üyesi polisler tarafından suikastın bilinçli olarak karartıldığı tespitleri yapıldı.

"Elimizde yeterli delil var, cinayeti FETÖ işledi"
Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, dosyada yeterli delil, ifade ve HTS kayıtları olduğunu belirterek, "Bu cinayet FETÖ tarafından işlenmiştir" dedi.

Delilleri değerlendiren savcılık sır perdesini aralamak için harekete geçti.

17 yıldır karanlıkta kalan dosya yeniden açıldı, katil zanlılarının peşine düşüldü. HTS kayıtları incelendi.

MİT, Ukrayna'da ev hapsinden kaçan katil zanlısının peşini bırakmadı
Adım adım yapılan takip sonrası Ukrayna'da bulunan ve TSK'dan ihraç edilen Nuri Gökhan Bozkır'ın izine ulaşıldı. "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından hakkında kırmızı bülten çıkartıldı, yakalama kararı 12 Haziran 2019'da Ukrayna'ya iletildi.

Ukrayna polisi Bozkır'ı, ortağı olduğu restoranda yakaladı. Gözaltına alınan zanlının 10 Temmuz'da tutuklandığı Türkiye'ye bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katil zanlısının Türkiye'ye getirildiğini açıkladı
Nuri Gökhan Bozkır 3 ay cezaevinde kaldı. Bozkır'ın cezası önce ev hapsine sonra gece hapsine çevrildi. Ev hapsinden kaçan Bozkır izini kaybettirdi. Ancak MİT peşini bırakmadı ve Bozkır'ı yakaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Hablemitoğlu cinayetinin katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English