Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NATO ile STM arasında deniz güvenliği için önemli iş birliği

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz: "NATO’nun karar süreçlerine destek sağlamak amacıyla özel olarak geliştirdiğimiz Elastikiyet Modeli’nin ardından, NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi ile yeni bir iş birliğine imza attığımız için heyecanlıyız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (MARSEC COE) ile Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) arasında İyi Niyet Protokolü imzalandı.


STM açıklamasına göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarında önemli projeler gerçekleştiren STM'nin Genel Müdürlük binasında düzenlenen protokol törenine, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, MARSEC COE Direktörü Deniz Kıdemli Albay Sümer Kayser ve ilgili yetkililer katıldı.


İmzalanan protokol ile STM ve NATO MARSEC COE, deniz güvenliğinin sağlanması alanında çeşitli ortak projelerde çalışmayı hedefliyor. Bu çerçevede, Türkiye'nin teknoloji odaklı ilk düşünce merkezi STM ThinkTech'in, projelerde görev alması planlanıyor. Nitelikli insan kaynağı ve bilgi birikimi ile önemli çalışmalara imza atan STM ThinkTech, modelleme, simülasyon ve karar destek sistemleri konusunda NATO MARSEC COE'ya yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor.


Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen STM Genel Müdürü Güleryüz, bilgi birikimi ve kabiliyetleri ile STM ThinkTech'in teknolojik öngörüler, olası senaryolar ve karar destek sistemleri geliştirdiğini dile getirdi.


Güleryüz, "Yerli ekosistemden, kritik uluslararası organizasyonlara kadar özgün modeller üretiyoruz. NATO'nun karar süreçlerine destek sağlamak amacıyla özel olarak geliştirdiğimiz Elastikiyet Modeli'nin ardından, NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi ile yeni bir iş birliğine imza attığımız için heyecanlıyız. Milli mühendislik çözümlerimizi, ulusal ve uluslararası alanda çeşitlendirmeye, NATO gibi önemli kurumlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


- NATO'nun tercihi STM


Açıklamada aktarılanlara göre, NATO'dan, sivil ve yerel kuruluşlara kadar geniş bir alanda danışmanlık hizmeti sağlayan STM ThinkTech, NATO'ya daha önce karar destek sistemi alanında ihracat gerçekleştirmişti. NATO'nun, salgın, büyük çaplı elektrik kesintisi, siber saldırılar ve insan hareketleri gibi stratejik şoklar karşısında karar verme süreçlerine destek olmak amacıyla STM'nin geliştirdiği NATO Bütünleşik Elastikiyet Karar Destek Modeli, büyük çaplı, karmaşık problemlerin yaratacağı etkilerin doğru analizi ve karar vericiler tarafından çizilecek yol haritalarının belirlenmesi adına önemli bir rol üstleniyor.


Komuta kontrol alanında da NATO için projeler yürüten STM, savaş alanının tamamında durumsal farkındalığı önemli ölçüde destekleyecek NATO Integration Core (INT-CORE) Projesi'ni başarıyla tamamlamıştı. Karar vericilere doğru zamanda, doğru bilginin verilmesini sağlayan INT-CORE, komuta kontrol, müşterek resim, muharebe sahası, görev vb. ile ilgili bilgilerin yayılımını desteklemek için komuta kontrol iş süreçlerini içeriyor. STM, NATO Afganistan Görev Ağı Entegrasyon Çekirdeği (AMN INT CORE) Projesi'ni de teslim etti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English