Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Namazın Müslümanlara hediye edildiği gece: Miraç

Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz, Miraç'ın bir mucize olduğunu ve ona göre değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Miraç, Müslümanların kurtuluşunu sağlayan ve tövbe kapılarının açık olduğu bir gecedir, bir fırsattır" dedi.

Namazın Müslümanlara hediye edildiği gece: Miraç
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kur'an-ı Kerim Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAMER) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz, Miraç Kandili'nin Müslümanlar için son derece önemli olduğunu belirterek, "Miraç, Müslümanların kurtuluşunu sağlayan ve tövbe kapılarının açık olduğu bir gecedir, bir fırsattır." dedi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Miraç'ın bir mucize olduğunu ve ona göre değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Miraç, Hz. Muhammed'in aynı zamanda Cenab-ı Hakk'a manevi bir buluşmaya yöneldiği, kendisine ruhi birtakım üstünlüklerin gösterildiği ve yüceltildiği önemli bir gecedir." diye konuştu.

Yavuz, Hz. Muhammed'in bu gecede üzüntülerinin Allah tarafından giderildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Efendimiz bir gecede Mekke'den Kudüs'e gidiyor ve bu olay bir an içerisinde gerçekleşiyor. Efendimiz bu gecede Allah'ın huzuruna yükselmiştir. Bu bakımdan Miraç son derece önemlidir. Efendimiz Miraç Kandili'nde manevi bir yücelişle Allah hakkında ileri seviyede bir marifete sahip olmuştur. Ayrıca Allah, insanların önüne daima fırsat kapıları açar. Bu bağlamda recep ayının başlangıcında Regaip, şaban ayının 15'inde Berat ve ramazan ayının son 10 gününde Kadir Gecesi insanlara sunulan tövbe kapılarıdır. Miraç, Müslümanların kurtuluşunu sağlayan ve tövbe kapılarının açık olduğu bir gecedir, bir fırsattır. Miraç Kandili'ni, Müslümanlar bu bilinçle yaptıklarından ötürü, hatalarından tövbe etmeleri, samimi bir şekilde ona yönelmeleri, onun yolundan gitmeye söz vermeleri için bir imkan kapısıdır."

"Namaz, müminler için bir miraçtır"
Miraç'ın, Müslümanlara getirdiği armağanların önemli olduğunun altını çizen Yavuz, "Miraç Kandili, Müslümanlar için son derece önemlidir. Miraç gecesinde 5 vakit namaz bütün ümmete farz kılındı. Namaz, müminler için bir miraçtır. Namaz, insanı arındıran, insana Allah bilinci kazandıran önemli bir ibadettir." dedi.

Müslümanları ramazana hazırlıyor
Yavuz, Miraç Kandili'nin Müslümanları yavaş yavaş ramazana hazırladığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Miraç, recep ayının artık sonuna gelindiğini ve şaban ayının geldiğini gösteren bir dönemdir. Recep ve şaban ayı Hz. Peygamberin de üzerinde durduğu, çoğu zaman oruçlu geçirdiği ramazan öncesinde bir hazırlıktır. Bu dönem her yıl müminler için bir arınma ve ruhi arınma dönemidir. Miraç Kandili'ni Müslümanlar ibadet yaparak geçirmeli, kaza, nafile ve teheccüd namazı kılmalıdırlar. İnsanlar bu gecede bol bol dua edip günahlarına da af dilesinler. Hatta kandil gününü de oruçlu geçirsinler."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English