Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Naci Tanık: Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ciddi katkı sağlayacak

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi'nde 55 farklı ülkeye ihracat yapan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinin Başkanı Naci Tanık, Konya’da kurulacak "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi"ne ilişkin, “Konya’nın hem ihracatına, hem teknolojisine hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak.” dedi.

Toros Dağları'nın eteğinde yer alan Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi'nde üretilen 60 bin av tüfeğini, başta ABD olmak üzere 55 ülkeye ihraç ediliyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, 2018 yılı verilerine göre de Konya’da vergi rekortmenleri arasında 39. sırada, Beyşehir’de ise birinci sırada yer aldı.
Dünyada yivsiz av tüfeği üretimi yapan sayılı firmalardan biri olan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, yivli av tüfeği üretimine de geçti. 

KONTV Haber’e konuşan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinin Başkanı Naci Tanık, “Keskin nişancı tüfeği, yivli av tüfeği, havalı tüfek ürettik. Bunlarda da farklı modeller üreterek devam ediyoruz. Üretim bandımızı yeni fabrikamızla birlikte savunma sanayiye geçmeye başladık.” dedi.

18 bin kapalı alana sahip olduklarını belirten Naci Tanık, yeni fabrikayla bu rakamın 25 bin metrekareye çıkacağını aktararak, “Atölyemizi yeni binaya geçirip daha rahat ortamda üretim yapacağız. Yeni binamızla birlikte savunma sanayiye adım diyebiliriz. Eski binamızda da faaliyetler devam edecek. Yeni binayla birlikte daha teknolojik yatırımlar yapacağız. ” dedi.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, Aselsan’ın Konya’daki ortaklarından bir tanesi…

Naci Tanık, “ASELSAN Konya’da fabrika kurma kararı aldı. Kararla birlikte 24 tane firma bu işe gönül verdi ve yüzde 51’i ASELSAN’ın olmak üzere yüzde 49’u Konya’daki firmaların olmak üzere 65 milyon dolarlık bir fabrika kurulma kararı alındı. Bu fabrikada uzaktan kumandalı savunma sistemleri yapılacak. Biz de kooperatif olarak ortaklarından bir tanesiyiz. Bu firmalardan 5 tanesi bizim bölgemizde.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı mevkisindeki bölgenin "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" olarak ilan edilmesine ilişkin de konuşan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinin Başkanı Naci Tanık, kararla Türkiye’deki savunma sanayi firmalarının bu bölgede konuşlanacağını aktardı.

Tanık, “Firmaların bu bölgede konuşlanması Konya’nın hem ihracatına hem teknolojisine hem de ülke ekonomisine sağlayacağı katkı adına ciddi bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Biz de savunma sanayi firması olarak yerimizi alacağız.” dedi.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinin Başkanı Naci Tanık, “Bölgemizdeki savunma sanayinin gelişiminde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum. Devletin her zaman yanında olan bir firma olarak savunma sanayiye katkıda bulunmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin Satış ve Pazarlama Müdürü Abdussamed Güzel ise 55 farklı ülkeye silah ihracatı yaptıklarını belirterek “Özellikle 3-4 yıldır bu ağımızda ciddi genişleme kaydettik. Yılda 60 bin yivsiz silah üretebilme kapasitesine sahibiz… Yivli silah alanında yeni olduğumuzu söylememiz gerekiyor. Av amaçlı ürettiğimiz yivli tüfeklerde gerekli izinleri aldık ve seri üretime başladık.” dedi.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin Satış ve Pazarlama Müdürü Abdussamed Güzel, “2018 yılı verilerine bakıldığı zaman Huğlu Av Tüfekleri kurumlar vergisinde Konya’da 39. sırada, Beyşehir’de birinci sırada.” dedi.

Abdussamed Güzel, Huğlu'da üretimini yaptıkları yarı otomatik av tüfeği Renova'nın (CZ 1012) ABD'nin Kansas eyaletinde düzenlenen yarışmada 12 saat içerisinde 5 kişiden oluşan takımın 14 bin 167 adet plak kırarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdiğini söyledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 0
  • 2
  • 3
  • 3
  • 3
  • 2
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KA
    Konya aşkına
    4 yıl önce

    Maşallah Huğlu tüfekleri ile gurur duyuyoruz

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English