Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mutluluğa kurşun sıkmayın!

Önce Çumra’dan acı haber geldi, saatler sonra da Akşehir’de bir kişi ölümden döndü… Aksaray’da ise düğünde atılan havai fişek, büyük bir yangına neden oldu… Ve maalesef önlem alınmazsa bu liste daha da uzayacak… Evet, tahmin edildiği gibi konu, düğünlerde silah atma alışkanlığı… Kamuoyu, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge kapsamında kontrollerin arttırılmasını istiyor… Yani, düğün evi matem evi olmasın…

Bazen bir düğünde bazen bir kutlamada... Sonunu düşünmeden ardı ardına bastığımız tetik, çoğu zaman acı bir sonla noktalanabiliyor. Silah asla bir eğlence unsuru olamaz, olmamalı da... Ama maalesef son yıllarda onlarca cana mal olmasına rağmen neredeyse silah atılmayan düğün yok.

Yapılan uyarılara ve gözümüzün önünde yitip giden canlara rağmen maalesef düğünlerde havaya rastgele silah atma alışkanlığından bir türlü kurtulamadık.

Ülkemizde ‘maganda kurşunu’ ile ölen ve yaralanan insanların sayısı her geçen gün artıyor ve ciddi rakamlara ulaşıyor. Türkiye’de maganda kurşunu olayları en çok; İstanbul, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Kocaeli, Aydın ve Adapazarı illerde görülüyor.

Araştırmalara göre, ülkemizde maganda kurşunu ile yaralanma olayları çoğunlukla kafa bölgesi, daha sonra sırtın üst kısmı, omuz bölgeleri ve boyun bölgelerinde meydana geliyor… Yani düğünlerde rast gele ateşlenen silahlar, mutluluğu hüzne dönüştürüyor.

Hafta sonu Konya’nın Çumra ilçesindeki bir düğünden de acı haber geldi.

Taşağıl Mahallesi’nde bir düğünde A.A tutukluk yapan tabancası ile uğraştığı esnada, tabancanın ateş aldı. Başından vurulan bir kişi hayatını kaybetti, kolundan vurulan bir kişi ise hastanede tedavi altına alındı… Oysaki o düğünde bir pankartta “Düğün alanları matem yeri olmasın. Düğünümüzde silah atmak yasaktır” yazısı asılmıştı… 

Aynı gün Konya’nın Akşehir ilçesinde de benzer bir olay yaşandı… Çay bahçesinde arkadaşlarıyla oturan Celal Şenyiğit aniden yere yığıldı… Nedeni nereden ateşlendiği belli olmayan bir yorgun merminin vücuduna isabet etmesi… 

Neyse ki Celal Şenyiğit’in sağlık durumu iyi… Ama uyarıyor, lütfen düğünlerde silah 
Aksaray’da ise düğün evinin yanında bulunan boş arazide patlatılan havai fişek yangına neden oldu…

Havanın rüzgârlı olması nedeniyle alevler kısa sürede tüm alanı sardı. Arazinin çevresinde bulunan binalarda panik yaşanırken, itfaiye yangını güçlükle söndürebildi…

Kamuoyu artık düğünlerde silah atma ve trafiği tehlikeye düşüren konvoy alışkanlığının sona ermesini istiyor. İçişleri Bakanlığı’nın yaz mevsinin başında valiliklere gönderdiği genelge ortada. Bakanlık, düğün, nişan ve kutlama gibi etkinliklerde havaya ateş açılmasının engellenmesi için valiliklere genelge gönderdi.

Genelgeye göre, düğün ve nişan gibi kutlamalara izin verilirken, silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin organizasyon sahiplerinden taahhütname alınacak ve kontroller arttırılacak.

Düğün evinin matem evine dönmemesi için kamuoyu Konya’daki denetimlerin arttırılmasını istiyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Murat
    5 yıl önce

    Silah eğlence ve kutlama aracı değildir.Düğünlerde yada kutlamalarda silah atanlar bu haberi çok iyi okusunlar...Gün gelir o namludan çıkan mermi en yakınınıza da isabet edebilir.Ama son pişmanlık fayda etmez.Çok ah alıyorsunuz bunu bilesiniz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English