Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Müşterileri, 122 yıllık köfteciye sahip çıktı

Sirkeci'deki 122 yıllık Filibe Köftecisi'nin mülk sahibi tarafından tahliye edilmek istenmesine tepki gösteren müşteriler, imza kampanyası başlattı İşletmenin son varisi Erpak: "Biz, 65 yıllık devamlı müşterisi olan, dedelerin torunlarını köfte yemeye getirdiği, sayıları gittikçe azalan asırlık bir aile işletmesiyiz" "Bir müşterimiz, tahliyeye karşı internette imza kampanyası başlattı ve şu an imza atanların sayısı 2 bini geçti"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Sirkeci'deki 122 yıllık Filibe Köftecisi'nin müşterileri, dükkanın mülk sahibi tarafından tahliye edilmek istenmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Bulgaristan'ın Filibe kentinden göç eden Erpak ailesi tarafından 1893?te kurulan ve 122 yıldır Sirkeci'deki 36 metrekarelik iki katlı küçük dükkanda hizmet veren Filibe Köftecisi, şu anda 5. kuşak Münevver Erpak ve oğlu Cem Erpak tarafından işletiliyor. 

Şimdiye kadar kiralık olan dükkan, mülk sahipleri tarafından tahliye edilmek isteniyor. Köftecinin bu duruma tepki gösteren müşterileri de internet üzerinden imza kampanyası başlattı. 

Asırlık köftecinin son varisi Münevver Erpak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2014?te Borçlar Kanunu'nun kiracı tahliyeleri ile ilgili maddesinin yürürlüğe girmesiyle 122 yıldır kiracısı oldukları dükkandan tahliye edilmek istendiklerini söyledi.

Bu maddeye dayanarak mülk sahibinin hem tahliye edilmeleri hem de geriye dönük kira artışı için kendilerine iki dava açtığını belirten Erpak, "Mahkeme, 30 Nisan için tahliye kararımızı verdi. Bu davayı temyize götürdük. Diğer dava ise bilirkişinin kira tespiti ile devam ediyor. Aylık 6 bin lira olan kiramız, geri dönük olarak da hesaplanmak üzere 32 bin liraya çıkarılmak isteniyor" diye konuştu.

 

- "En çok müşteriler üzüldü"

 

Erpak, dükkanın tahliyesine en çok müşterilerinin üzüldüğünü vurguladı.

Uzun yıllardır dükkanlarına gelen müşterileri olduğunu ifade eden Erpak, "Biz, 65 yıllık devamlı müşterisi olan, dedelerin torunlarını köfte yemeye getirdiği, sayıları gittikçe azalan asırlık bir aile işletmesiyiz. Müşterilerimiz, bu tarihi binayı bizimle özdeşleştirmiş durumda. Bir müşterimiz, tahliyeye karşı internette imza kampanyası başlattı ve şu an imza atanlar, 2 bin kişiyi geçti" diye konuştu.

Erpak, bugüne kadar tek şubesi olan Filibe Köftecisi'ni aynı tarzda birkaç dükkan daha açarak büyütmek isteyen oğluna itiraz ettiğini dile getirdi.

Mahkemenin tahliye kararı sonrasında yan sokakta yeni bir dükkan açtıklarını aktaran Erpak, "Biz, Filibe Köftecisi, 122 yıllık binasında yeni nesillere hizmet etmeye devam etsin istiyoruz. Eğer tahliye kararı iptal edilirse yine sadece eski yerimizde hizmet vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

- Köftenin sırrı

 

 

Erpak, Filibe köftesinin sırrının, her aşamasının elde hazırlanması olduğunu söyledi.

Köftede, ekmek, karbonat gibi katkı ve kabartıcı maddelerin olmadığını, sadece Sadece kimyon, soğan ve et kullandıklarını belirten Erpak, "Yukarıda küçük bir mutfağımız var. 122 yıldır aynı usulle köfte hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

Dükkanda 50 yıldır çalışan 64 yaşındaki Mehmet Tatar ise garson olarak işe başlayıp usta olduğu yerin tahliye edilmek istenmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

Neredeyse dükkanda büyüdüğünü vurgulayan Tatar, "15 yaşında bu dükkana girdim ve burada büyüdüm. Yeni bir yere geçmek zorunda kalacağız ama buradaki anılarımı unutmam mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Filibe Köftecisi'nin son varisi 25 yaşındaki Cem Erpak ise İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden yeni mezun olduğunu aktardı.

İyi bir bölümden mezun olduğu ve iş teklifleri aldığı halde Filibe Köftecisi'ni yaşatmaya karar verdiğini vurgulayan Erpak, "Böyle nadide bir işletmeyi, böyle tarihi bir değerimizi bırakarak başka bir iş yapmak istemedim. Mezun olduğum günden bir gün sonra sabah kalktım ve köfte tezgahına geçtim. Bu markayı devam ettirmek istiyorum" diye konuştu.

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English