Mustafa Pektemek, yeni sezona umutlu başladı

Eklenme Tarihi: 31.07.2014 - 14:32

Son 2 sezonda Beşiktaş'ta istediği performansı gösteremeyen tecrübeli oyuncu, hazırlık karşılaşmalarındaki formunu Feyenoord ile yapılan sezonun ilk resmi maçına da taşıdı Hazırlık maçlarında 5 gol atan Mustafa Pektemek, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Feyenoord karşısında attığı golle formunu sürdürdü

İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Hollanda'nın Feyenoord takımını 2-1 yendiği maçta takımının ilk golünü atan Mustafa Pektemek, yeni sezona umutlu bir başlangıç yaptı.

Siyah-beyazlı takıma geldiği günden beri istediği performansı sergilemeyen tecrübeli oyuncu, yeni sezon öncesi ortaya koyduğu performansla taraftarlarını sevindirdi.

Sakatlığı nedeniyle özellikle son 2 sezonda beklenen performansı gösteremeyen Mustafa Pektemek, hazırlık maçlarındaki formunu sezonun ilk resmi maçına da taşımasını bildi.

 

- İlk sezonunda iyiydi

Beşiktaş'a 2011-2012'de transfer olan golcü oyuncu, beklentilere yakın bir görüntü ortaya koydu. 

Bu dönemde 30 lig mücadelesinde sahaya çıkan Mustafa, şu ana dek siyah-beyazlı takımdaki en skorer sezonunu yaşadı. 8 kez rakip fileleri havalandıran tecrübeli futbolcu, 7 kez de UEFA Avrupa Ligi'nde görev aldı. Takımının Stoke City ile yaptığı ve 3-1 kazandığı karşılaşmada Mustafa 1 gol sevinci yaşadı.

 

- Kabusu sakatlıklar

Mustafa Pektemek'in son iki sezondaki en büyük kabusu ise sakatlıklar oldu.

2012-2013'te ilk iki maçta forma giyen siyah-beyazlı oyuncu, ilk yarının kalan karşılaşmalarında sakatlığı nedeniyle yer alamadı. İkinci yarıda bu nedenle 8 mücadeleyi kaçıran tecrübeli golcü, Süper Lig'de toplamda 9 maçta görev alabildi ve 2 gol attı. 

Geçirdiği uzun sakatlığın etkilerini geçen sezon da üstünden atamayan Mustafa, 22 lig mücadelesinde oynayıp sadece 3 kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı oyuncu, takımının UEFA Avrupa Ligi ön eleme mücadelesinde Norveç'in Tromsö ile oynadığı karşılaşmaları ise yine sakatlığı nedeniyle kaçırdı.

 

- Bu kez formda geliyor 

Golcü oyuncu, yeni sezona ise farklı bir görüntüyle girmeye hazırlanıyor.

Hazırlık maçlarında form tutan Mustafa Pektemek, bu görüntüsünü sezonun ilk resmi mücadelesine de taşımayı bildi. Beşiktaş, hazırlık maçlarında 13 gol atarken, bu gollerin 5'ini son 2 sezonda fazla verim alamadığı Mustafa Pektemek ile kaydetti. Almanya'daki Verl maçında takımının 3 golünü atan siyah-beyazlı futbolcu, Hereford United ve Oostende karşılaşmalarında da gol sevinci yaşadı.

Mustafa Pektemek, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Feyenoord karşısında deplasmanda alınan 2-1'lik galibiyette ilk golü takımına kazanırdı. Tecrübeli oyuncu, bu golle Avrupa kupalarında uzun süreli gol hasretini de sonlandırmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'de takımına 13 gol kazandıran tecrübeli oyuncu, Avrupa kupalarında ise siyah-beyazlı formayla ikinci kez gol sevinci yaşadı.


Kaynak: