Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mustafa Destici'den flaş açıklama: HDP kapatılsın, belediyelerine kayyum atansın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, KONTV'de önemli açıklamalar yaptı. Destici, HDP'nin kapatılması gerektiğini belirterek "Ben Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını oradaki annelerin oturmasını suç duyurusu olarak görüp harekete geçmesini bekliyorum." dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, KONTV'yi ziyaret ederek canlı yayına katıldı.

Mustafa Destici'yi KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Başkan Vekili Nurettin Kılıç ve Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy karşıladı.

Destici, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy'un sunduğu "gündem özel" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Canan Kaftancıoğlu'nun aldığı hapis cezasına ilişkin, "Bir takım güçleri, terör yapması konusunda teşvikte bulunuyorsan bunu düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiremeyiz. Düşüncenizi ifade edin ama teröre destek vermeyin, değerleri örselemeyin, devleti aşağılamayın." dedi.

Mustafa Destici, "Ben İstanbul'a kayyum atanacağına ihtimal vermiyorum. Bunu gerektirecek durum görmüyorum. sol çevrelerin ve CHP'nin gündeme getirdiği iddialar bunlar. Haksızlıklara hepimiz karşıyız. Devlet malının yetim malı olduğunu bilenlerdeniz. Belediyelerde tasarruf olsun isteriz ama bunu siyasi şova dönüştürerek öbür taraftan da kendiniz de benzer işleri yapacaksınız, bunların araştırılması lazım." dedi.

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyumlara ilişkin de konuşan Destici, "Ben üç belediye başkanı alındığında şunu da ifade ettim; sadece üç belediye başkanı ile sınırlı kalmasın, HDP'nin elindeki bütün belediyelere kayyum atansın. Çünkü durdukları her dakika devlete ve millete zarar. Terörü desteklemeye devam ediyorlar. Ben HDP'li belediyeler PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmiyorsa, onunla arasına mesafe koymuyorsa, kınamıyorsa onların yerlerine kayyumlar atanmalıdır." dedi.

Destici, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine ilişkin de "Annelere tebrik ediyorum Haklı davalarını korkmadan savunuyorlar. Hepimize düşen görev onları yalnız bırakmamak... Bu sayının giderek artacağını düşünüyorum. Herkes biliyor, HDP, PKK'nın partisidir. Sırf bu sebepten dolayı HDP'nin kapatılması lazım. Sen terör örgütüne nasıl eleman sağlarsın. Ben Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını oradaki annelerin oturmasını suç duyurusu olarak görüp harekete geçmesini bekliyorum" dedi.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti'den ihraç istemlerine ilişkin ve yeni yapılanmaya ilişkin de "Ak Parti'nin kendi işleriyle yorum yapmak doğru olmaz. Kendi partinin kuralları var." dedi.

Destici, parti kurma çalışmalarına ilişkin de "Bekleyip göreceğiz, izleyeceğiz. Türkiye'nin önünde 4 yıl seçimsiz süre var. Bu süreyi iyi değerlendirmek gerek. Kıbrısla, Kırımla, Doğu Türkistanla ilgili sorunlarımız var. Bunları çözmeliyiz. Biz iç savaş tehlikesi yaşadık. Hep birlikte hareket etmeliyiz. Yeni sisteme geçtik, bu sistemin eksikliklerinin giderilmesi lazım. Vatandaşımızın ekonomik problemleri var, emeklimizin, asgari ücretlimizin sorunları var. Kısır çekişmelerden kurtulmamız lazım. Yargımızı daha bağımsız hale nasıl getirebiliriz, geliri vatandaşımıza nasıl adil dağıtabiliriz bunları çözmemiz lazım." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • E
    Engin
    5 yıl önce

    kapatılsa da 4 yıl sonraki seçimde oylar chpye gider başka da bişey olmaz

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English