Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MÜSİAD Konya’dan “kriz dönemlerinde risk yönetimi” konferansı

Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Risk ve Denetim Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Davut Pehlivanlı, video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıda, “Kriz Dönemlerinde Risk Yönetimi" anlattılar.

MÜSİAD Konya’dan “kriz dönemlerinde risk yönetimi” konferansı
Video konferans yoluyla gerçekleştirilen konferansta ilk sözü alan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Risk ve Denetim Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Davut Pehlivanlı, kriz dönemlerinde risk yönetimine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Pehlivanlı, Pandemi döneminde özellikle e-ticaretin yükselen bir kavram olduğunu, uyum sağlayamayan veya rekabet edemeyen firmaların bu dönemde rakiplerinin gerisinde kaldığını söyledi.

Pehlivanlı, "Değişim sadece dijital platforma yatırım yapmak değil, sizin müşteri alışkanlıklarınızı e-platforma taşımanız gerekmektedir. Proaktif olmadıkça rakipleri yakalamak mümkün olmaz. Risk yönetimi ve riskleri öngörerek önceden inisiyatif almak, şirketlerin rekabet ortamında ayakta kalması açısından da kritik bir faktördür. 
 
Risk yönetimi, sadece büyük şirketler için geçerli bir kavram değil, her ölçekteki işletmelerin ihtiyacına göre konumlandırılabilecek elzem bir yapıdır. Risk yönetimine göre işletmeleri yönettiğiniz takdirde, değişimi yakalama ihtimaliniz de daha yüksek olacaktır. Bu sayede sürdürülebilir bir işletmeyi hayatta geçirmiş olursunuz.  
 
Dijitalleşmede biz halen bir pazarız. Maalesef ki bu pazarda tüketim toplumuyuz. Gençlerimiz bir oyun yazarak dünyaya satabilir. Ama maalesef ki, hala Youtube da içerik üretmeyi, tiktok ta kendince komiklikler yapmayı iş zanneden bir neslimiz var. Aslında o nesli de bizler yetiştiriyoruz. O nesli oyun oynamaktan ziyade kodlamaya yönlendirmemiz ve yapay zeka taraflarında çalıştırmamız gerekiyor. Gençlerimize bir vizyon oluşturmamız gerekiyor. Vizyon oluşturamadığımız için de gençlerimizi tetikleyemiyoruz” dedi. 
 
Teknoloji Kullanımında Geriye Dönüş Mümkün Değil
Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan da “Salgının hızla yayılmasıyla birlikte, dünya bir anda durdu. 4 milyara yakın insan evlerine kapanmak durumunda kaldı. Bir anda bildiğimiz, alıştığımız dünyanın değiştiğini gördük. Bildiğimiz bütün ezberler bozuldu. Artık bir ülke öksürdüğü zaman bütün ülkeler nezle oluyor. Bu da bizi değişimlere ayak uydurmaya, dijitalleşmeye uyum sağlamaya yöneltiyor. 
 
Birçok firma, cirolarını ve müşterilerini kaybetti. Her şirket kendini değiştirmek zorunda. Değişime hiçbir kuruluşun veya kurumun direnmesi mümkün değil. Şirketlerin de gücü, başarısı ve çalışanlarının değeri, böyle kriz dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Kriz dönemlerini yönetmekte ve aşmakta başarılı olmayan kurumlar uzun ömürlü olamamaktadır. Bu değişmelerden ve gelişmelerden hızla ders alıp uyum sağlanmalıdır. 
 
Artık internet, hayatımızın değişmez parçası olmuştur. Bu süreçten geriye dönüş mümkün değildir. Gelişmiş teknolojiden az gelişmiş bir teknolojiye dönülmez. O yüzden bu değişime uyum sağlayan şirketlerimiz gelecekte başarılı şirketler olacaktır. Artık birçok işi, iş yerimizde değil, dışarda evlerde yapmaya, toplantılarımızı dijital ortamlarda yapmaya alışacağız. Bazı gereksiz işleri ortadan kaldıracağız. Yeni dönemde dair hiçbir şeyi bilmemiz mümkün değil. Bütün şirketler; ne yapıyoruz, neleri doğru yapıyoruz, neleri yapmamalıyız sorularını kendilerine sormaya başladı. Şirketler ciddi bir değer analizi yapmalı, bütün gereksiz işlemleri atmalı ve ölü yatırımları durdurmalı. 
 
İş dünyası kazan kazan dünyasıdır. Tek taraflı kazanç asla olmaz. Kazanmanın da yolu kazandırmaktan geçmektedir. Ne kadar paylaşmasını bilirsek, ortaklık ve dayanışmayı çok iyi kavrayabilirsek krizleri de o kadar kolay aşabiliriz. 
 
Yeni dönemde israfa, aç gözlülüğe ve gösteriş harcamalarına yer yoktur. Yenidünyada yalınlık, açıklık, dürüstlük ve şeffaflık ön plana çıkmaktadır. Şirketler artık ürünlerini ve hizmetlerini değil, dürüstlüklerini ve değerlerini pazarlıyor. Yenidünyanın fatihleri artık girişimciler, veren el olmasını bilenler, tükettiklerinden daha fazlasını üretmesini bilenler olacaktır. Salgın şunu da gündeme getirdi, iş dünyası bir maraton. Yarış her gün yeniden başlıyor. İşletmeler bu salgından sonra gelirlerinin peşinden aslanlar gibi koşmalı, masraflarından da ceylanlar gibi kaçmalılar. Yeni dönemde ayakta kalmak için bu prensipler çok daha önemli hale geldi” dedi.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English