Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MÜSİAD Konya’da SENYAP yatırım ortaklığı tanıtıldı

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen programa konuk olan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse, SENYAP yatırım ortaklığı tanıtımı ve SENPOLY projeleri hakkında bilgi verdi.

MÜSİAD Konya’da SENYAP yatırım ortaklığı tanıtıldı
Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, geçtiğimiz hafta açıklanan Ocak ayı ihracat verilerine değinerek; "Konya, geçtiğimiz ay, aylık ihracatta tarihinin en yüksek rakamına ulaşarak 172,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ihracat artışı ile şehrimizin ülke ihracatındaki payının her geçen gün artmasını sağlayan bütün sanayici ve iş adamlarımızı tebrik ediyorum” dedi. 

Daha sonra kürsüye MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse geldi.

MÜSİAD öncülüğünde geliştirilen SENYAP yatırım ortaklığı ve SENPOLY projeleri hakkında bilgi veren Köse, “Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunlarından birisi, uluslararası arenada dev markalarla rekabet edebilecek yeterli sayıda şirket ve girişimciye sahip olamamasıdır. Bunun en temel nedeni ise sermaye birikiminin yetersiz oluşudur. Yeterli sermayenin ve gücün birikmediği bir ortamda, Türkiye’nin gelecek için belirlediği büyük ve iddialı hedeflere ulaşması kolay olmayacaktır. Türkiye’nin, mevcut küresel sistem, pazar ve rekabet koşulları ile başa çıkabilmesi için yeni yol ve yöntemler geliştirmesi, kapasitesini çok daha etkin kullanması kaçınılmazdır.Bu noktada en büyük görev şüphesiz iş dünyasına düşmektedir. Çünkü Türkiye’nin hâlâ en etkin lokomotif gücü, şirketler ve onlara yön veren dinamik girişimcilerdir. Bu tarz girişimlerin ve benzer projelerin yönetim ve ortaklık sürecinde yer alan başarılı, itibarlı ve güvenilir işadamları SENYAP’ı kurdular. SENYAP’ın hedefi, daha büyük ve kazançlı projeler hedefleyen girişimci ve tasarruf sahiplerine yeni fırsat kapıları aralamak; onlara güçlü bir alternatif ve model sunmaktır. SENYAP, ortağını ekonominin içine bir oyuncu olarak katan, onu, bir müşteri gibi olmaktan çıkarıp, bir yatırımcı ve yönetici konumuna yükselten bir sistemdir. Uzun araştırmalar ve pratik uygulamalarla geliştirilen; çok sayıda iş adamı, uzman, akademisyen ve danışmanın katkı verdiği, paylaştıkça büyüyen büyüdükçe daha fazla paylaşan bir sistemin adıdır. SENYAP İşletme Kooperatifi, faizsiz, kat sayılı kar ortaklığı sistemi ile çalışmaktadır. Adaletli dağıtılan helal kazanç düsturuyla ilerleyen SENYAP’ta Ortaklar, yatırdıkları katılım sermayesi miktarından bağımsız olarak eşit söz hakkına sahipler ve yönetim kurulu üyesi olabiliyorlar. SENYAP İşletme Kooperatifi’nin, Türkiye’nin kalkınmasına gönül vermiş, karda da zarar da ortak olmayı kabul eden ortaklara açıktır.  SENYAP, gücünü ortağından alan bir iş birliği ve yatırım sistemi olarak tanımlanan projenin Türkiye’nin sermaye yetersizliği yaşadığı alanlarda sermaye oluşturmayı amaç edinmiştir. Ortaya çıkan sermaye, dış ticaret açığı verdiğimiz alanlarda üretime aktarılmaktadır. Örnek olarak, SENPOLY AŞ şirketi aracılığı ile beyaz eşya, yatak, otomotiv, ayakkabı gibi temel sektörlerde kullanılan poliüretanın önemli girdisi poliol üretmektedir. 2019 yılında, bugüne dek tamamen ithal olarak karşılanan Türkiye sanayisinin poliol ihtiyacının yüzde 5’ini SENPOLY karşılayacaktır” dedi.  

Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, SENYAP Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Köse’ye hediye taktim etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English