Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Buharkent OSB'yi ziyaret etti:

"Türkiye dünyanın tam ortasında bulunan bir merkez. Üretim kabiliyetlerimizi artırdığımız zaman Çin’le yarışır bir yere geldiğimizi söyleyebilirim"

Anadolu Ajansı haberine göre;

AYDIN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Aydın'ın Buharkent ilçesindeki organize sanayi bölgesini (OSB) ziyaret etti.


Kaan, organize sanayi bölgesinde şirketinin fabrika inşaatının devam ettiği alanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tarihin sarkacı Asya'dan yana" sözlerini değerlendiren Kaan, şunları kaydetti:


"Yaklaşık 2000'li yıllardan başlayan bir Asya süreci var. Sayın Cumhurbaşkanımız doğru işaret etmiş. 2018'li yılların rakamlarıyla söylediğimizde biz Asya'yı sadece Çin olarak görmüyoruz, Asian ülkeleri de var. Bunları da dahil ettiğiniz zaman 2018 rakamlarında dünya ekonomisinin yüzde 43'ü burada. 2023 IMF raporlarına baktığımız zamanda Asya'da Çin yüzde 19'luk payı alacak, Asian ülkeleri de yüzde 23'lük pay alacak. Yani dünya ekonomisinin yüzde 47'si Asya'da gözüküyor. Türkiye dünyanın tam ortasında bulunan bir merkez. Üretim kabiliyetlerimizi artırdığımız zaman Çinle yarışır bir yere geldiğimizi söyleyebilirim. Artık tarih bundan sonra Türkiye'de. Yatırım alanında yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesi onlar için ileriye dönük daha çok bir fırsat olduğunu söylemek isterim."


Kaan, "Çin'in para birimiyle Türkiye'nin para birimi hemen hemen eşitlendi. Arada çok az bir fark var. Biz burada hem Çin hem de Rusya ile yerel parayla ticaret konusunda benim bir buçuk yıl önceki açıklamalarım var, o zamandan beri biz bunu destekliyoruz. Bunun da olabilirliği mümkün, önünde hiçbir engel görmüyoruz. Hatta bunu diğer ülkelerle de yapmak Türkiye'nin özellikle dövizdeki sıkıntısını rahatlatmış olacaktır." dedi.


Buharkent'te kuracakları tesisin dünyaya örnek bir yatırım olacağını vurgulayan Kaan, Türkiye'de tüketilen peynirlerin yüzde 5'ini şirketlerinin ürettiğini, fabrikanın 500 kişiye iş imkanı sağlayacağını aktardı.


MÜSİAD Genel Başkanı Kaan'a, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da eşlik etti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English