Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MÜSİAD’da, “Otomotiv Sektöründe Almanya’ya İhracatının Sırları” konuşuldu

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 50’ye yakın MÜSİAD Konya ve MÜSİAD İzmir üyesi firma yetkilisi, “Almanya’ya ihracatın sırları” toplantısında biraraya geldi.

MÜSİAD’da, “Otomotiv Sektöründe Almanya’ya İhracatının Sırları” konuşuldu
Dijital platformda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Stuttgart Başkanı Duran Tok, “MÜSİAD olarak, bireylerin değil, ülkemizin ve toplumun kalkınmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu sorumlulukla, dünyanın dört bir yanındaki iş insanlarıyla bir araya gelerek ülkemizin ve milletimizin ortak hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Bu tür organizasyonları önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz” dedi.  

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı da, “İzmir, son on yıldır ihracatı devamlı artıran bir şehirdir. İzmir’de, 3 milyar dolara yakın ihracat yapılırken, 8,4 milyar dolar ithalat yapılmaktadır. Özellikle otomotiv yan sanayi ihracatının yanı sıra Türkiye’de üretilen otomobillerin parçaları da İzmir’den gitmektedir.  320 üyemiz ve 44 bin çalışanımızla, yüzde 10’a yakın istihdam ve yüzde 14 oranında şehrin ekonomisine katkı vermekteyiz” dedi. 

MÜSİAD Konya Başkanı Ömer Faruk Okka ise, “Tarım şehri olarak bilinen Konya, sanayi alanında yapılan önemli yatırımlarla birlikte, son on yılda dünya pazarında söz sahibi bir sanayi şehri haline geldi. Her yıl Türkiye ihracatındaki payını hızla artıran şehrimiz, 2020 yılında 2 Milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirmiştir. Bu rakam içerisinde otomotiv yedek parça sanayii önemli bir yer tutmaktadır. Şehrimizde otomotiv yan sanayide faaliyet gösteren yaklaşık 2 bin firma bulunmaktadır. Bunların önemli bir kısmı uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek bilgi ve teknolojiye sahip firmalardır, pek çoğu da ihracat yapan ve teknolojik olarak Orijinal Parça Üreticileri ile iş yapabilen firmalardır. 

Konya otomotiv yan sanayisi, ülkemizde imal edilen taşıt araçları için gerekli olan parçaların yüzde 90’ını karşılayabilecek düzeye gelmiş bulunmaktadır. Firmalarımızın büyük bir bölümü otomotivde dünya devlerine parça vermektedir. Firmalarımızın yüzde 50’si uluslararası pazarlarda kabul gören ve ihracat için sahip olunması zorunlu olan kalite belgelerine sahiptir. Ayrıca üretilen ürünler katma değerli ürünlerdir. Şehrimizde, dünyada mevcut her türlü marka ve model aracın yedek parçası imal edilmekte ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Güney Amerika, Kuzey ve Güney Afrika, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetlerine ve Uzak Doğu Ülkeleri’ne ihraç edilmektedir. Geçtiğimiz yıl Pandeminin etkilerine rağmen, ihracat rakamlarımız artmaya devam etmiştir. Şehrimiz, var olan potansiyelini daha da fazla ortaya koymak için çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu. 
  
Konuşmaların ardından Sourcing Türkiye CEO'su Yusuf Arslan’da, “Otomotiv Sektörüne yönelik Almanya'ya İhracatın Sırları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English