Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Muş'ta hayırsever iş insanının yaptırdığı 5 bin kişilik aşevi açıldı

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: "20 vilayette 29 sabit, 33 seyyar aşevimiz bulunuyor. Türkiye genelinde aynı anda 6 bin insanı besleyebilecek ve uzun süre gıda desteği verebilecek kapasitemiz var" Hayırsever Gıyasettin Bingölballı: "Aşevinin bütün hayırların başında olduğuna inanıyorum. İnsanların karnını doyurmak en büyük sevap"

Anadolu Ajansı haberine göre;

MUŞ (AA) - Muş'ta hayırsever iş insanı Gıyasettin Bingölballı tarafından yaptırılan 5 bin kişilik aşevi törenle açıldı.


Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Dere Mahallesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, her açılışın duygusal, iyilik ve hikaye dolu olduğunu söyledi.


Devletin himayesi ve destekleriyle, milletle icra edilen iyilik gemisi, merhametin çınarı ve Hilal-i Ahmer'in 153 yaşında olduğunu anlatan Kınık, şöyle konuştu:


"Kızılay, 153 yıldır aynı duygularla, aynı amaçlarla, aynı değerler üzerinde devletine hizmet için çalışıyor. Gıyasettin ağabeyimizin hediye ettiği aşevi, Kızılayın sabit 29. aşevi oldu. 20 vilayette 29 sabit, 33 seyyar aşevimiz bulunuyor. Türkiye genelinde aynı anda 6 bin insanı besleyebilecek ve uzun süre gıda desteği verebilecek kapasitemiz var. Dokunmadığımız masum bir kalp kalmamalı. Kızılay olarak yapmaya çalıştığımız budur. Geride ihtiyaç sahibi bırakmadan onlara ulaşmaya gayret ediyoruz. Ama aynı zamanda olağanüstü durumlarda bu kapasitemiz bütün insanlık için açık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."


- "Kızılay, elimiz kolumuz olan bir teşkilattır"


Vali İlker Gündüzöz ise toplumdaki dayanışmanın, insanların maneviyatından, örfünden, kültüründen geldiğini söyledi.


Birçok afet geçirmesine rağmen dimdik ayakta duran, komşusu açken ona yemek götüren aziz bir milletin fertleri olduklarını vurgulayan Göndüzöz, şunları kaydetti:


"Memleketin batısından doğusunda pek çok yerde görev yaptım. Batı ülkelerinde ufak bir kriz olunca millet arabaları yakıyor ve dükkanları yağmalıyor. Bizim milletimiz ise o zorlu anlarda dayanışmayla bu musibetleri bertaraf ediyor. Sıkıntılı zamanları rahatlıkla aşıyor. Aşevi sembolik bir bina oldu. Gıyasettin ağabeye teşekkür ediyoruz. Fakir fukaraya sahip çıkmak son derece önemli. Kızılay sadece fakir fukaraya yardım eden değil afet dönemlerinde hiç aklımıza gelmeyen noktalarda karşımıza çıkan ve elimiz kolumuz olan bir teşkilattır. Kızılayın son dönemlerde çok önemli atılımlara imza attığını görüyoruz. Bu iş Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ve onun teşrifleriyle bu noktaya geldi."


Hayırsever iş insanı Bingölballı ise Kızılayı çok önemsediğini dile getirerek, "Aşevi çok önemli bir yer. Aşevinin bütün hayırların başında olduğuna inanıyorum. İnsanların karnını doyurmak en büyük sevaptır. Muş'un bağrından çıktım. Hangi Muşlu bana geldiyse onu geri çevirmedim. Aşevinin yapılması bize nasip oldu. Allah ömür verdikçe Muş'a çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum." dedi.


Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç da 880 metrekaresi kapalı 4 bin metrekare alana kurulan aşevinin 5 bin kişi kapasiteli modern bir tesis olduğunu belirtti.


Dualar eşliğinde açılışı yapılan aşevinde, ihtiyaç sahibi ailelere sefer taslarında yemek dağıtıldı. Türk Kızılay Muş Şubesince engelli kız çocuğuna tekerlekli sandalye hediye edildi.


Törene, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English