Son Dakika Haberler

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin davada darbecilerce alıkonulan TRT çalışanları, müşteki sıfatıyla yaşadıklarını anlattı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 sanığın yargılandığı davaya müşteki beyanlarıyla devam edildi.


Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada darbecilerce alıkonulan TRT çalışanları, müşteki sıfatıyla 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.


Müşteki Sedat Torun, özel güvenlik görevlisi olduğunu, olay tarihinde Dış Yayınlar Daire Başkanlığında çalıştığını söyledi.


Darbe girişiminin ilk saatlerinde mesai arkadaşlarından birinin İstanbul'daki köprülerin askerlerce kapatıldığına ilişkin haberlerden bahsettiğini aktaran Torun, bir süre sonra bütün güvenlik görevlilerinin mavi binanın önüne toplanmaları için telsizden anons geçildiğini kaydetti.


Söz konusu yere gittiğinde askeri araçları gördüğünü belirten Torun, "Burada askerlerle karşılaştık. Askerler bize, 'yatın' diye bağırdı. Bizi yere yatırıp, silahlarımızı aldılar, sonra kelepçelediler. Bizi askeri araçlara bindirdiler. Erlerle konuşmaya çalıştık. Erlerin hiçbir şeyden haberi yoktu. Tatbikat gibi şeylerden bahsediyorlardı. Sonra nizamiyeden vatandaşların sesi duyuluyordu. Yakınımıza mermiler düştü. Askerler destek için ana nizamiye geçti." ifadelerini kullandı.


Müşteki Kamil Altındağ da 15 Temmuz'da Arı Stüdyoları'nda görevlendirildiğini, 4 arkadaşıyla orman nizamiyesinden TRT yerleşkesine girdiği sırada askerleri gördüğünü belirtti.


Bunun üzerine görsel sanatlar binasının arkasından geçmeye çalıştıklarını ancak askerler tarafından fark edildiklerini anlatan Altındağ, askerlerin başındaki rütbelinin kendilerine TRT'nin güvenliğini sağlamak için geldiklerini söylediğini bildirdi.


Bir askerle birlikte ana nizamiyeye gittiklerini, bu sırada neler olduğuna dair sorularına cevap alamadığını dile getiren Altındağ, "15 nolu nizamiyeye gittik. Orada da Mustafa Varlık vardı. Bana 'Ağabey hayırdır' dedi. 'Bilmiyorum' diye cevap verdim. Bu sefer neler olduğunu sorduğum bir rütbeli, 'Konuşma canın yanmasın' dedi. Beni de kelepçelemek istediler ama kelepçe kalmamıştı. Sonra beni de askeri araca koydular." diye konuştu.


Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten Altındağ, davaya katılma talebinde bulundu.


Duruşmaya, 23 Eylül Pazartesi günü devam edilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English