Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Muğla'nın 2050'ye kadar içme suyu sorunu çözülüyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Muğla İçme Suyu Projesi ile kentin 2050 yılına kadarki su ihtiyacını karşılamak için çalışma yürütüyor 290 milyon bedelli yatırımla Muğla, uzun yıllar su sıkıntısı çekmeyecek DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta: "Proje hayata geçtiğinde Muğla'nın 2050'yılına kadar içme suyu problemi çözülmüş olacak. Projeyle 172 bin kişinin içme suyu ihtiyacı da karşılanmış olacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Muğla İçme Suyu Projesi ile kentin 2050 yılına kadarki su ihtiyacını karşılamak için çalışma yürütüyor.

Proje kapsamında il merkezine su temin eden mevcut kaynaklara ilaveten Sandras-Çövenni kaynaklarından alınacak içme suyu için sondaj çalışmaları başladı.

Sandras Dağında yürütülen sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir ile AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, firma çalışanlarından bilgi aldı.

DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla İçme Suyu Projesinin 290 milyon bedelli bir yatırım olduğunu söyledi.

Yatırımın içerisinde 92 kilometre isale hattı, 12 kilometre tünel, arıtma tesisi, 4 regülatör bulunduğunu belirten Balta, "Proje hayata geçtiğinde Muğla'nın 2050'yılına kadar içme suyu problemi çözülmüş olacak. Projeyle 172 bin kişinin içme suyu ihtiyacı da karşılanmış olacak." dedi.

Projenin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanıp 2019 yılı yatırım programına teklif edileceğini anlatan Balta, "Programa alınmasının ardından 4 yıllık sürede bu proje hayata geçecek. Şuan da proje için sondaj çalışmalarımız yapılıyor. Bu çalışmalar bu hafta tamamlanacak. Muğla'nın içme suyu problemini kısa vadede çözmüş olacağız." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise Muğla'nın içme suyu probleminin yıllardan beri büyük sorun teşkil ettiğini söyledi.

2004 yılından beri bu hayalin gerçekleşmesi için büyük çaba sarf ettiklerine işaret eden Gökcan, "Biz Sandras suyu ile Muğla halkını buluşturacağız. Şuan proje hazırlanıyor ve sondaj çalışmaları yapılıyor. İnşallah en kısa sürede de bu hayalimiz gerçek olacak." dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise projeyi yerinde inceleyip çok gururlandıklarını ifade etti.

Suyun hayatla eş değer olduğunu vurgulayan Demir, Muğla'nın ciddi anlamda su sıkıntısı ve ihtiyacı olduğunu, projenin bölgesel anlamda çözüm olacağını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ise Muğla'nın ülkede en fazla yağış alan illerden olduğunu söyledi.

Son yıllarda özellikle yaz aylarında su kesintileri yaşandığını belirten Mete, "Bu projeyle inşallah artık hiçbir dönemde su kesintisi yaşanmayacak. Özellikle DSİ'nin bunu yüklenmiş olması ve şehir şebeke hattına kadar getiriyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Bu vesileyle belediyemizde özellikle kayıp kaçak konusunda kendi üstüne düşen görevi yaparsa üretilen suyun vatandaşlara ulaşmasında Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan olma özelliğimizi de inşallah yitiririz." şeklinde konuştu.

Daha sonra sondaj çalışması yürüten firma yetkilileri, çalışmalar hakkında sunum yaptı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English