Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Moskova'da Dağlık Karabağ sorunu görüşüldü

Rusya Dışişleri Bakanlığı: "Azerbaycan Dışişleri Bakanı ve Ermenistan Dışişleri Bakanı, Dağlık Karabağ meselesinin siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi çabalarını sürdürme niyetini teyit etti"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MOSKOVA (AA) - Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Dağlık Karabağ meselesini diplomatik ve siyasi yollarla çözme çabasında olduğunu bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsaganyan, Dağlık Karabağ meselesiyle ilgili başkent Moskova'da bir araya geldi.

Toplantıya Avrupa Güvenlik İşbirliği ve Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları Rus İgor Popov, Fransız Stephane Visconti, Amerikalı Andrew Schofer ve AGİT Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk da katıldı.

Görüşmenin ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 29 Mart'ta Viyana'da yaptığı görüşmede varılan anlaşmaların geliştirilmesi konusu ele alındı.

Dağlık Karabağ meselesinin ana yönleri konusunda tarafların kapsamlı görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, insani yardım meselesi ile sınır ve temas hattındaki durumun görüşüldüğü ifade edildi.


Açıklamada, "Azerbaycan Dışişleri Bakanı ve Ermenistan Dışişleri Bakanı, Dağlık Karabağ meselesinin siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi çabalarını sürdürme niyetini teyit etti." denildi.

Özellikle tarımsal çalışmaların yapıldığı dönem dahil, çatışma bölgesindeki durumun istikrara kavuşturulmasına yönelik tarafların ilgisinin vurgulandığı açıklamada, "Taraflar, topraklarında hapiste bulunan kişileri, yakınlarının ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alma hususunda anlaştı." ifadeleri kullanıldı.

Bakanların, medya temsilcilerinin karşılıklı ziyaretleri de dahil olmak üzere, insanlar arasında temas kurma konusunda çalışmaya başlamak için hazır olduğu aktarılan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı ve AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının bölgede sürdürülebilir barışı sağlama amaçlı arabuluculuk misyonuna bağlılıklarını yinelediği vurgulandı.

Açıklamada, tarafların yakın gelecekte temaslarını sürdürme konusunda anlaştığı ifade edildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English