Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Moğolistan vatandaşlığı alan İranlı judocu İsrail'deki müsabakalara katılacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Japonya'da düzenlenen Dünya Judo Şampiyonası'nda İsrailli rakibi ile karşılaşmamak için İranlı yetkililerin baskısıyla yarı finalde Belçikalı rakibine kasıtlı olarak yenilen İranlı judocu Said Mollai'nin, İsrail'de düzenlenecek müsabakalara Moğolistan adına katılacağı belirtildi.


Jerusalem Post'un haberine göre, pazartesi günü Moğolistan'dan vatandaşlık alan İranlı Dünya Şampiyonu judocu Mollai, İsrail'e gidecek. Mollai, ocak ayında İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenecek Judo müsabakalarına Moğolistan adına katılacak.


Mollai, iki gün önce Instagram hesabından, Moğolistan Cumhurbaşkanı Khaltma Battulga ile bir araya geldiği görüşmenin fotoğraflarını paylaştı.


Şampiyon judocu paylaşımında, "Moğolistan Cumhurbaşkanı'na bana Moğolistan vatandaşlığı sunduğu ve olimpiyat hayallerimi sürdürmeme yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Haberde, İranlı judocunun Battulga ve Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer ile istişarelerde bulunmasının ardından gelecek ay İsrail'de düzenlenecek müsabakalara katılma kararı aldığı kaydedildi.


- İsrailli rakiple karşılaşmayınca İran müsabakalardan men edilmişti


Mollai, ağustos ayında Tokyo'da düzenlenen Dünya Judo Şampiyonası'nda, finalde İsrailli rakibi Sagi Muki ile karşılaşmamak için yarı finalde Belçikalı Matthias Casse'ye kasıtlı olarak yenildiğini iddia etmişti.


Bu iddia üzerine soruşturma başlatan Uluslararası Judo Federasyonu, soruşturma sonucunda İran'ın uluslararası müsabakalardan men edildiğini açıklamıştı.


İranlı sporcu daha sonra Uluslararası Judo Federasyonu tarafından yayımlanan açıklamasında, İranlı yetkililerin, müsabakalara çıkmaması ya da kaybetmesi yönünde kendisine baskı yaptığını ifade ederek, şunları kaydetmişti:


"Tüm rakiplerimi yendim ve Dünya Şampiyonu olabilirdim ancak ülkemin yasaları nedeniyle yarışamadım çünkü kendim ve ailemin karşılaşacağı sonuçlardan korktum."


Mollai, ağustos ayında Tokyo'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın ardından İran yerine Almanya'ya gitmişti.


İran, Tel Aviv yönetimini resmi olarak tanımadığı için İranlı sporcular, uluslararası müsabakalarda İsrailli rakipleriyle karşılaşmamak adına ya rakiplerine yeniliyor ya da müsabakalara çıkmıyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English