Son Dakika Haberler

Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

 
Modern ev dekorasyonu denilince akla hemen klasikleşmiş olan belirli parçalar gelir. Örneğin, modern bir koltuk takımı, modern bir avize ya da sarkıt, modern bir halı. 

Ancak salt belirli parçaları kullanarak modern bir ambiyansa sahip bir ev dekore etmek mümkün olmayacaktır. Evin geneli, tüm odaları için doğru mobilya seçimleri, aksesuar ve aydınlatma seçimleri ile modern bir ev dekore edebilirsiniz. 

Modern bir görünüm yaratmak için düz çizgilere sahip, sade mobilyalar tercih edebilir; aydınlatma modelleri, aksesuarlar ile evinize hareket katabilirsiniz. 


Yatak Odası: 

Azdekorasyon içeriğine göre Yatak odasında modern bir görünüm elde etmek için masif mobilyalardan uzak durmalısınız. Bunun yerine, dekorasyon açısından daha yumuşak hatları olan, açık renkli mobilyalar tercih edebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz mobilyaların fonksiyonel olmasına da özen göstermelisiniz.  

Yatak odasında komodin yerine daha işlevsel olan başucu rafları, nişler kullanabilirsiniz.  

Seçeceğiniz gardırop, şeffaf kapaklı veya çok düz çizgilere sahip bir dolap olabilir. Bunun yerine, eğer uygun yeriniz de varsa odanızın bir bölümünü giyinme odası şeklinde dekore edebilir, istediğiniz şekilde uygulayacağınız raflar ile kullanımınıza uygun hale getirebilirsiniz. 

Yatak odasında kullanacağınız perdeler, uyku kalitenizi destekler nitelikte olmalıdır. Mümkünse düz çizgilere sahip, güneş ışığı geçirmeyen perdeleri kullanmak çok idealdir. Ayrıca tül yerine de stor kullanmak çok daha uygun olacaktır. 

Yatak Odası aydınlatması için başucu rafları üzerine yerleştireceğiniz okuma lambaları ve bu okuma lambalarına uygun olan bir sarkıt kullanabilirsiniz.  

Yatak odası zemininde halı kullanmak istiyorsanız daha oval köşeli minik halılar ya da postlar odanıza sıcaklık katacaktır. 



Salon: 

Salonunuzun boyutuna bağlı olarak odanızı boğmayacak mobilyalar seçmeniz önerilmektedir. Mümkün olduğunca az eşya kullanmak ve fonksiyonel özellikte olan mobilyalar seçmek esastır. 

Salon, eve gelince rahat etmek isteyeceğiniz alanlardan biridir. Bu nedenle seçeceğiniz koltuk, rahat görünümlü ve sade bir koltuk olmalıdır. Mümkünse daha yere yakın bir model tercih edebilirsiniz.  

Salon duvarlarını yarı mat açık renk bir boya ile boyayabilirsiniz. Koltuk rengini de seçtiğiniz boya renginin daha koyu tonlarında ya da zıtlık teşkil edecek biçimde seçmeniz mümkün. 

Duvarlarda ayrıca yine duvar rengi ile kontrast oluşturacak renge sahip çerçeveleri olan tablolar kullanabilirsiniz.  

Salonda niş kullanmak da modern bir görünüm elde etmek için oldukça uygun bir çözümdür. 

Öte yandan canlı bitki kullanımı salona canlılık katacaktır. Örneğin bambu ya da hasır saksılar içerisinde büyük yeşil bitkiler kullanmayı tercih edebilirsiniz. Eğer bu tarz mobilyalarınız ile uymuyor ise mobilyalarınıza ya da tarzınıza uyan farklı, şık saksılar tercih edebilirsiniz. 

Salonda tercih edeceğiniz perdeleri daha düz, desensiz, keten kumaştan tercih edebilirsiniz. Kadife, tafta perdelerden uzak durmanız en doğrusu olacaktır. 

Modern salon dekorasyon renkleri daha çok beyaz, gri, bej gibi daha nötr renklerden oluşur. Siz de dekorasyonunuzda bu renklerden birini tercih ettiyseniz odaya canlılık katmak için bu renkler ile kontrast oluşturacak renklerde aksesuarlar kullanabilirsiniz.  

Mutfak: 

Modern mutfak denilince ilk akla gelen model beyaz, lake, düz çizgilere sahip bir mutfaktır. Ancak ahşap tonları da modern mutfak yaratmakta oldukça sık kullanılan renklerdendir.  

Burada önemli olan nokta seçeceğiniz renk ne olursa olsun modelin modern çizgiye uygun olan, daha basit çizgilere sahip bir model olmasıdır.  
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English