Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mısır'dan, BM'nin Suriye krizine çözüm bulma çabalarına destek mesajı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KAHİRE (AA) - Mısır, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye krizindeki açmazı çözme ve siyasi bir çözüme ulaşma çabalarına desteğini açıkladı.


Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştüğü belirtildi.


Şukri, ülkesinin BM elçisinin Suriye'yi istikrara kavuşturacak bir siyasi çözüm sağlama çabalarına destek verdiğini söyledi.


Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Anayasa Komitesi'nin bir sonraki çalışma turunun, Suriye halkının istikrar arzularına karşılık verecek siyasi çözüm yolunda olumlu gelişmelerle sonuçlanmasını ümit ettiğini ifade etti.


Pedersen, 28 Eylül'de BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingde, Anayasa Komitesi'nin yeniden toplanması için taraflara davetiyelerin gönderildiğini, komitenin altıncı toplantı için 18 Ekim'de Cenevre'de olacağını ve toplantıdan bir gün öncesinde ise eş başkanlarla bir araya geleceğini aktarmıştı.


BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, Suriye Anayasa Komitesi çalışmalarının yeniden başlatılması için 11 Eylül'de başkent Şam'a yaptığı ziyarette Esed rejimi Dışişleri Bakanı Feysal Mikdad ile bir araya gelmişti.


- Rejim Anayasa Komitesi'nin çalışmalarını baltalıyor


Siyasi çözüm süreci, 30 Haziran 2012'de İsviçre'nin Cenevre kentinde, BM gözetiminde başlamış ancak rejimin uzlaşmaz tavrı sebebiyle sonuçsuz kalmıştı.


Suriye'deki iç savaşın son bulması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Ocak 2017'de Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde düzenlenen görüşmelerde, Gerginliği Azaltma Bölgeleri dışında alınan bir diğer sonuç da Anayasa Komitesi oluşturulması oldu.


İsviçre'nin Cenevre kentinde ilk kez 30 Ekim 2019'da toplanan komitenin görüşmeleri de Esed rejiminin tutumu nedeniyle çıkmaza giriyor. Nitekim 25-29 Ocak 2021'de bir araya gelen komitenin 5'inci tur toplantısı da rejimin anlaşmaz tavrı ve ciddiyetsizliği nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.


Muhalefet kanadı ise siyasi çözümden kaçan Esed rejimine "yeterli baskının yapılmadığı" şikayetini sık sık dile getiriyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English