Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk EBA Mobil Destek Aracında öğrencilerle buluştu:

"EBA Mobil Destek Aracı, dünyada gerçekten çok özel bir yeri olan ve uluslararası camianın da dikkatini çeken bir proje. Bu proje kapsamında, özellikle imkanları kısıtlı olan çocuklarımızın imkanlarını geliştirmek ve onları eğitimde herhangi bir eksikle karşılaştırmamak için çaba sarf ediyoruz" "Bilim insanlarının desteğiyle sahada eğitimle, erişilebilirlikle, çocuklarımızın öğrenme kayıplarıyla, ihtiyaçlarıyla ilgili her türlü durumu analiz edip raporlaştırıyor ve daha sonra bunları politikalar

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "EBA Mobil Destek Aracı, dünyada gerçekten çok özel bir yeri olan ve uluslararası camianın da dikkatini çeken bir proje. Bu proje kapsamında özellikle imkanları kısıtlı olan çocuklarımızın imkanlarını geliştirmek ve onları eğitimde herhangi bir eksikle karşılaştırmamak için çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Bakan Selçuk, Ankara'nın Kahramankazan ilçesine bağlı Yassıören'deki EBA Mobil Destek Aracında öğrencileri ziyaret etti.


Araçla Soğulcak'a da giden Selçuk, öğrencilerin canlı derslerine katıldı, onlarla sohbet etti ve oyun oynadı.


Nerede olurlarsa olsunlar çocukların EBA Mobil Destek Araçlarından faydalanabildiğini belirten Selçuk, şunları kaydetti:


"Buraya tabletlerimizle geldik. Öğretmenlerimizin destekleriyle çocuklarımızın hiçbir eksiği kalmasın düşüncesindeyiz. EBA Mobil Destek Aracı, dünyada gerçekten çok özel bir yeri olan ve uluslararası camianın da dikkatini çeken bir proje. Bu proje kapsamında özellikle imkanları kısıtlı olan çocuklarımızın imkanlarını geliştirmek ve onları eğitimde herhangi bir eksikle karşılaştırmamak için çaba sarf ediyoruz. Binlerce EBA Destek Merkezini, tüm Türkiye'deki il ve ilçe müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz el birliğiyle hayata geçirdi. Çocuklarımızı burada izlemek, öğretmenlerimizle beraber onların gelişimlerini görmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Ulaştırdığımız tabletlerle bütün bu destek merkezi ve araçlarla ilgili herhangi bir eksiklik olup olmadığını da araştırmalar vasıtasıyla saptıyoruz. Bilim insanlarının desteğiyle sahada eğitimle, erişilebilirlikle, çocuklarımızın öğrenme kayıplarıyla, ihtiyaçlarıyla ilgili her türlü durumu analiz edip raporlaştırıyor ve daha sonra bunları politikalara dönüştürüyoruz. "


Bakan Selçuk, çocukların eğitimine katkı sağlayan tüm Gezici Destek ekiplerine teşekkür ederek, "Bu işler yürekten, el birliğiyle yapılan işler." dedi.


Selçuk, velilerin bu dönemde okul-aile işbirliğinin önemli bir örneğini sergilediğini belirterek, "Salgın döneminde velilerimizin eğitime, çocukların motivasyonuna katkıları, öğretmenleriyle beraber ekip gibi çalışıyor olmaları bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Ben bundan dolayı velilerimize teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.


Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecindeki öğrencilere destek amacıyla 14 bin 273 EBA Destek Noktası ve 164 EBA Mobil Destek Aracı ile köylerden mezralara kadar uzanan geniş bir alanda saha çalışmalarını sürdürüyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English