Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milletvekili Sorgun: 12 Eylül darbeler serisinin ara durağıdır

12 Eylül 1980 darbesinin 41. yılı münasebetiyle bir açıklama yapan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, 12 Eylül darbesini öncesi ve sonrasıyla değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Milletvekili Sorgun: 12 Eylül darbeler serisinin ara durağıdır
Milletvekili Sorgun açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“12 Eylül tek başına bir darbe değil, bir darbeler serisinin ara durağıdır. Biz de darbeler tarihi neredeyse 150 yılı bulur. Geçmişi 1876 Abdülaziz'in hallinden başlar. Hatırlarsınız, Padişah Abdülaziz iki bileği kesilerek intihar etti, süsü verilir; ama bir insanın iki bileğini kendisinin nasıl kestiği asla o günden bugüne kadar izah edilememiştir. Bu birinci darbedir. 

İkinci darbe 1909'da bizim 31 Mart Vak’ası dediğimiz darbedir. Sonra Cumhuriyet döneminin ilk darbesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi, arkasından 12 Mart 1971 Darbesi geliyor. Yine akabinde 12 Eylül 1980 Darbesi ki; Bugün 41. Yılıdır.. 1980’den sonra 28 Şubat Postmodern Darbesi ve nihayet hepsinin üzerine tuz biber eken 15 Temmuz 2016 Darbe kalkışmasıdır.  Gördüğünüz gibi bunlar bizim ülkemizde serinin birer parçasıdır. 

Darbelerin ortak özellikleri vardır
Ancak şunu ifade etmemiz gerekir; bu saydığımız darbelerin ortak özellikleri vardır:
1-Bütün darbeler millet iradesine karşı yapılmıştır.
2-Darbeciler; küresel emperyalizm bir ülkeyi, bir toplumu, bir milleti, nerede görmek istiyorsa, nasıl görmek istiyorsa, konumlandırdıkları bir yer vardır, oraya çekmek isterler.
3-Bütün darbeler, bir dış destek olmadan asla yapılamaz. Tarih boyunca görülmemiş ve duyulmamıştır.
4-Darbeden önce kaos ortamı oluşturulur ki; darbeye hazırlık olsun, toplum darbeyi benimsesin. 

15 Temmuzun kazananı millettir
5-Her darbenin bir kazananı, bir de kaybedeni vardır; ancak burada bir nokta, bir ayrıcalık var; bütün darbelerin bugüne kadar hep kazananları belli kesim olmuştur, kaybedeni ise millet olmuştur. Ama 15 Temmuz ki,  ben 15 Temmuz'a bir darbe demiyorum; bir işgal girişimiydi, darbe girişimi değildi ve 15 Temmuz’un kazananı millet olmuştur. Kaybedeni ise darbeciler ve darbecilerin arkasındaki emperyalist güçler olmuştur. 15 Temmuz’un böyle bir farkı vardır. Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Darbenin meşrusu olmaz. !2 Eylül Darbesinin sonuçlarına baktığımız zaman 650 bin kişi gözaltına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 50 kişi idam edildi, 171 kişinin ‘işkenceden öldüğü’ belgelendi. Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı. 30 bin kişi siyasal sığınmacı olarak yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. 388 bin kişiye pasaport verilmedi. Yargılanan gazeteciler toplam 3 bin 315 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. 300 gazeteci saldırıya uğrarken, 3 gazeteci silahla öldürüldü. 12 Eylül 1980-6 Kasım 1983 arasında gözaltında veya cezaevinde ölenlerin sayısı 183, Siyasi  sonuçları kadar ekonomik sonuçlarıyla da Türkiye’yi kaosa sürükleyen darbeler ‘e 15 Temmuz’da  2016 milletimiz son noktayı koymuştur”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 8
  • 8
  • 0
  • 6
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English