Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milletvekili Halil Etyemez: Türkiye olarak Bosna ve Azerbaycan'ın yanındayız

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Aliya İzzetbegoviç, halkıyla bütünleşmiş, bütün halkların barışından yana olan bir devlet adamıdır. Avrupa’nın ortasında yok olmayla karşı karşıya kalan Bosna halkı, İzzetbegoviç’in bilgeliği ve ahlaklı liderliği ile yaşama inancını ve istiklalini kazanmıştır. Türkiye olarak, daima Bosnalı Kardeşlerimizin, Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve dünyadaki tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Halil Etyemez: Türkiye olarak Bosna ve Azerbaycan’ın yanındayız
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i vefatının 17. sene-i devriyesinde rahmet ve duayla anan Milletvekili Halil Etyemez, Aliya İzzetbegoviç’in halkı için verdiği mücadelesine, cesaretine, bilgeliğine ve sarsılmaz imanına hep birlikte şahitlik ettiklerini belirtti. Milletvekili Etyemez, İzzetbegoviç’in tarihe damga vurmuş bir şahsiyet olarak tefekkürüne, aksiyonuna ve eylem adamı kimliğine daha yakından bakılması ve anlamaya çalışılması gerektiğini söyledi. Aliya İzzetbegoviç’in sadece bir siyasetçi olmadığını kaydeden Halil Etyemez, “Aliya İzzetbegoviç, Müslüman olduğu için zindana atılan bir mütefekkirdir. İslam dünyasının dertlerini kendine dert edinen aksiyon adamıdır. Savaştan daha çok barışı önceleyen bir komutandır. İyi bir insan olmadan iyi bir Müslüman olunamayacağını hayatında yaşayan bilgedir. Halkıyla bütünleşmiş, bütün halkların barışından yana olan bir devlet adamıdır.” dedi. 

 BOSNA HALKI ALİYA İZZETBEGOVİÇ SAYESİNDE İSTİKLALİNİ KAZANDI 
İzzetbegoviç’in, ‘Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir.’ uyarısının zihinlere kazınması gerektiğini vurgulayan Etyemez, “Bir fikir ve aksiyon adamı olan Aliya İzzetbegoviç, bereketli ömründe Batı’nın fikri, siyasi ve kültürel hücumu karşısında İslam dünyasının nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğinin canlı temsili olmuştur. Avrupa’nın tek dişi kalmış canavar benzetmesini bütün yönleriyle ortaya çıkarmış, Mehmet Akif Ersoy’un ne kadar haklı olduğunu bizlere göstermiştir. Bosnalıları, yaşadıkları her türlü acıya karşı ayakta tutan 'Bilge Lideri' tanımak, inandığı ve yaşadığı değerleri her çağa taşımak, hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Avrupa'nın ortasında yok olmayla karşı karşıya kalan Bosna halkı, O’nun bilgeliği, savaşta dahi ahlaklı liderliği, askeri dehası ve medeniyet tasavvuru sayesinde zorlukları aşmış, yaşama inancını ve istiklalini kazanmıştır.” Diye konuştu. 

 TÜRKİYE BOSNALI KARDEŞLERİNİN YANINDADIR 
İzzetbegoviç’in ‘Her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.’ sözünü hatırlatan Halil Etyemez, Türkiye’nin Bosna için hiçbir zaman sessiz kalmadığını, her daim Bosnalıların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti. Etyemez, “1995 yılında Birleşmiş Milletlerin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa'da, Birleşmiş Milletler Koruma Gücü askerlerinin gözlerinin önünde gerçekleştirilen soykırımı, insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olarak gören Türkiye, bu soykırıma en büyük tepkiyi koymuştur. Aliya İzzetbegoviç, vefatından bir gün önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede “Siz Evlad-ı Fatihansınız. Onun için buralar size emanet. O emaneti koruyun” demiştir. Türkiye olarak her daim Bosnalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

 ERMENİSTAN’IN VAHŞETİNE SESSİZ KALMAK İNSANLIK SUÇUDUR 
Konuşmasında Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivillere yaptığı saldırılara da değinen Etyemez, “Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan, yapılan her ateşkesi sivillere saldırarak bozmuştur. Azerbaycan’da kadın, çocuk, yaşlı demeden masum sivilleri vurarak kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ermenistan, tıpkı 1992’de Hocalı’da yaptığı katliam gibi yine cinayetlerine devam etmektedir. Bu vahşete sessiz ve seyirci kalmak insanlık suçudur. Merhum Cemil Meriç’in ifadesi ile ‘Cinayete ses çıkarmayan, caninin suç ortağıdır.’ Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dün olduğu gibi bugün de yarın da daima Bosnalı kardeşlerimizin, Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve dünyadaki tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 3
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • D
    DDAVUT
    3 yıl önce

    ADAM 130 KİLO NASIL ET YEMEZSE.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • CA
    CÜBBELİ AHMET
    3 yıl önce

    BENİM İÇİN MİLLET VEKİLLERİNİN HİÇ BİR KIYMETİ YOK. CUMHURBAŞKANI BUNLARA PÖH DESE HEPSİ KAÇAR KORKULARINDAN. BİR TANE BAKAN VEYA MİLLET VEKİLİ ÇIKSINDA CUMHURBAŞKANINDAN ÖNCE BİR ŞEY SÖYLESİN. SÖYLEMEZLER KORKULARINDAN ÖNCE CUMHURBAŞAKINI ÇIKACAK KONUŞACAK. ARKASINDAN BUNLAR ÇIKACAK YALAKALIK YAPACAK.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    MELİH42
    3 yıl önce

    bizler ne biçim bir toplumuz yahu iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanları seçmişiz adam ülkenin sıkıntılarından haberi yok hala onun yanındayız bunun yanındayız diye laf ediyor biz hakettik bizi daha iyi öpsünler diye ilk seçimlerde yüzde 80 ile yine iktidar yapacağız

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English