Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milletvekili Halil Etyemez: Türkiye, küresel barış ve istikrara liderlik ediyor

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi trafiğiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, küresel barış ve istikrara katkı sunmak için her türlü girişimin içinde yer alıyor. Türkiye, dünyadaki gelişmelere duyarsız kalmıyor, çok boyutlu bir dış politika uyguluyor" dedi.

Milletvekili Halil Etyemez: Türkiye, küresel barış ve istikrara liderlik ediyor
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan ve tüm dünyayı etkileyen savaşın son bulması için aktör ülke olan Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi trafiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinin çözüme kavuşturulması için yoğun diplomasi yürüttüğünü, bölgenin yeniden huzura kavuşması için önemli rol oynadığını söyledi. 

Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin sağlanması, bölgeden sivillerin tahliyesi ve barışın tesisi için Türkiye’nin yürüttüğü diplomatik çalışmaların tüm dünyadan övgü aldığını kaydeden Milletvekili Halil Etyemez, “Son günlerde Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye’de misafir edilmiştir. Bu görüşmelerin hemen hepsinde Türkiye’nin bölgesel ve küresel barışa destek çabalarından duyulan memnuniyet ifade edilmiştir. Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısının 10 Mart 2022 tarihinde Türkiye’de yapılması dünyanın gündemini belirleyen bir Türkiye olduğumuzun açık göstergesidir. Bu minvalde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yürütülen ‘Girişimci ve İnsani Dış Politika’ stratejisinin bir ürünü olarak Antalya Diplomasi Forumu ikinci kez gerçekleştirilmiş ve başarı ile sona ermiştir. Antalya Diplomasi Forumu ile ülkemiz 17 Devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası teşkilat temsilcisi başta olmak üzere 75 ülkeden katılımcıya ev sahipliği yapmıştır.” dedi.

İnsani ve vicdani meselelere karşı duyarlılığı yüksek olan Türkiye’nin, yaptığı diplomatik çalışmalar ile küresel barışa destek olduğuna vurgu yapan Halil Etyemez, “Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde küresel barış ve istikrara katkı sunmak için her türlü girişimin içinde yer alıyor. Türkiye, dünyadaki gelişmelere duyarsız kalmıyor, çok boyutlu bir dış politika uyguluyor. Türkiye, küresel barış ve istikrara liderlik ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Merhametini yitirmiş bir çağda bizlere adaletin temsilcisi, vicdanların sesi olma sorumluluğu düşüyor’ sözü adeta hayat buluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Davamız, güçlü ve büyük Türkiye davasıdır. Hamdolsun gündemi belirlenen bir Türkiye’den, sahada ve masada etkili bir aktör olarak, küresel barışa katkı sunmaya devam eden bir Türkiye’ye ulaştık.” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English