Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MHP'li Kalaycı'dan afetlerden zarar gören çiftçiler için kanun teklifl

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar ile bu çiftçilerin kredi, elektrik ve arazi borçlarının faizsiz bir yıl ertelenmesi hakkında kanun teklifleri verdi.  

Kalaycı, 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun'a geçici madde eklenmesini öngören teklifi ile  Çiftçilerin Kredi, Elektrik ve Arazi Borçlarının Faizsiz Olarak Bir Yıl Ertelenmesi Hakkındaki Kanun Tekliflerini TBMM Başkanlığı'na sundu. 

Tekliflerin gerekçesinde, Türkiye'de yaşanan kuraklık, don, dolu, sel ve taşkın afetleri nedeniyle tarım sektörünün zor bir yılı yaşadığı, mevcut yasalar ile tabii afete maruz kalan çiftçilerin kayıplarının genel olarak karşılanamadığı, çiftçilerin ürünlerinin tamamı hasar gördüğünde bile, ürünlerin yanı sıra canlı-cansız üretim araçlarının ve tesislerinin toplam değeri üzerinden hasar oranı belirlendiğinden çiftçiye yardım yapılamadığı aktarıldı. 

Kalaycı'nın yardımlara ilişkin teklifinde 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek, Ekim 2013-Haziran 2014 döneminde yaşanan kuraklık, don, dolu, sel veya taşkın afetleri nedeniyle tarlaları, bahçeleri, tarımsal ürünleri, hayvanları zarar gören çiftçilere, kayıplarının, tarım sigortaları kapsamında olduğuna bakılmaksızın ve sigortadan alınan ödemelerin bu yardımlardan indirilmesi kaydıyla devletçe yardım yapılmak suretiyle karşılanması öngörülüyor. 

 

-Borçlar 1 yıl ertelenecek

 

Kalaycı'nın Çiftçilerin Kredi, Elektrik ve Arazi Borçlarının Faizsiz Olarak Bir Yıl Ertelenmesi Hakkındaki Kanun Teklifine göre ise Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasınca kullandırılan zirai krediler, hiçbir faiz ve ceza uygulanmaksızın bir yıl süreyle ertelenecek. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklardan,  yeniden yapılandırmaya göre vadesi geldiği halde ödenmemiş olan taksitler ile Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu uyarınca arazi dağıtımından kaynaklanan alacaklardan, yeniden yapılandırmaya göre vadesi geldiği halde ödenmemiş olan taksitler 2014 yılı sonuna kadar ödenmesi gereken taksitlerin vadelerinin hiçbir faiz ve ceza uygulanmaksızın bir yıl süreyle ertelenecek. 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English