Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın'dan Türk Dünyası gündemine dair açıklama:

"Türk milleti, dünden bugüne her zaman hak ve hakikatin savunucusu olarak dost ve mazlumlara güven ve umut art niyet sahiplerine yani düşmanlara da korku ve endişe kaynağı olmuştur" "Doğu Türkistan ve Batı Trakya Türklüğüne reva görülen demokrasi ve temel insan haklarıyla bağdaşmayan uygulamaları asla kabul etmediğimiz, yapılanları da uluslararası her platform ve bağlamda dünya kamuoyunun dikkatlerine ve ilgilerine sunup bir an önce çözüme ulaşması için azami gayret içinde olduğumuzu belirtmek i

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, "Türk milleti, dünden bugüne her zaman hak ve hakikatin savunucusu olarak dost ve mazlumlara güven ve umut art niyet sahiplerine yani düşmanlara da korku ve endişe kaynağı olmuştur." ifadelerini kullandı.


Aydın, Türk Dünyası gündemine dair yaptığı yazılı açıklamada, bağımsızlık ve hürriyeti kendine karakter edinmiş Türk Milletinin her ferdinin dünyanın farklı coğrafyalarında ve farklı idari yapıları içerisinde bu temel özelliğinden ödün vermeme mücadelesine tanıklık ettiklerini bildirdi.


Uzak Doğudan Orta Doğuya, Balkanlardan Kafkaslara kadar dünyanın birçok coğrafya ve ülkesini kendine yurt edinmiş soydaş, akraba ve dostların karşılaştıkları sorunların ve sıkıntıların farkında ve bilincinde olduklarını belirten Aydın, şöyle devam etti:


"Türk milleti, dünden bugüne her zaman hak ve hakikatin savunucusu olarak dost ve mazlumlara güven ve umut art niyet sahiplerine yani düşmanlara da korku ve endişe kaynağı olmuştur. Bu bilinçle, günümüzde özellikle ve öncelikle Doğu Türkistan ve Batı Trakya Türklüğüne reva görülen demokrasi ve temel insan haklarıyla bağdaşmayan uygulamaları asla kabul etmediğimiz, yapılanları da uluslararası her platform ve bağlamda dünya kamuoyunun dikkatlerine ve ilgilerine sunup bir an önce çözüme ulaşması için azami gayret içinde olduğumuzu belirtmek isteriz.


Bu bağlamda asla unutmadığımız ve unutmayacağımız diğer bir hususta, bugün 29'uncu yılında dahi yalnızca acı hatıralarıyla anımsadığımız Hocalı katliamıdır. Çünkü Karabağ işgaline 44 günde destansı bir mücadeleyle son verilmesi Türk tarihine altın harflerle düşen bir not olsa da yüzyıl önceki gibi bizlere hala reva görülen soykırım ve mezalimleri unutursak şayet, yeniden tekerrür edeceği gerçeğinin de önünü açmış oluruz."


- "Kırım Türklüğünün haklı davasının yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz"


Kırım Türklerinin istiklal ve hürriyet mücadelesinin de her türlü takdire şayan olduğunu bildiren Aydın, şu ifadeleri kullandı:


"Türk tarihinin her döneminde acı trajedilere maruz kalıp ağır bedeller ödeyen Kırım Tatar Türklüğü bugün de farklı formatlarda ve farklı nedenlerle benzer trajediler yaşamaktadır. MHP olarak, coğrafi uzaklıklara rağmen bir vücudun uzuvları misali dünyanın her neresinde olursa olsun aziz milletimizin her bir bireyinin yaşadığı acıyı, kederi, sorun ve sıkıntıyı içtenlikle hissedip sorumluluğumuzun merkezine koymaktayız. Bu nedenle, yüksek ülkü ve ilke sahibi idealist insan kaynağı ile her zaman Türk milletinin siyasi teminatı olan MHP olarak Kırım Türklüğünün haklı davasının yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English