Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MEVKA, Karaman mermer sektörünü masaya yatırdı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2020 Yılı 4. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Karaman Mermer İşleme Tesisi Ön Fizibilite Projesi” destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan tarafından imzalandı.

MEVKA, Karaman mermer sektörünü masaya yatırdı
Ajans tarafından 85 Bin TL bütçe ayrılan proje kapsamında, Karaman ilinde kurulması öngörülen Mermer İşleme Tesisi’ne yönelik fizibilite raporunun hazırlanması hedefleniyor.

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili görüşlerini dile getiren MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı “Ajans olarak, bir yandan verdiğimiz mali desteklerle bölgemizin kalkınmasını amaçlarken, diğer yandan da belirli periyotlarla yaptığımız saha araştırma, fizibilite ve sektör raporları ile de bölgemizde yer alan illerimizin diğer illere göre gelişimini kıyaslama, sektörel bazda mevcut durumlarını ve potansiyellerini ölçmeye yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ajansımıza sunulan ve sorumluluk alanımızda yer alan Karaman ilimizin mermer sektörü konusunda mevcut durumunun, potansiyelinin ve yatırım imkânlarının ayrıntılı olarak ele alınacağı bu projemizde de yine aynı şekilde yatırımcılarımıza yol göstermeyi hedefledik. Karaman ilimizde, hali hazırda büyük bir mermer potansiyeli bulunduğu konu ile ilgili kuruluşların çalışmaları ve raporları ile ortaya konulmaktadır. Bu durum, yatırımcıların ilgisini çekmekte ve bu doğrultuda şehirdeki mermer potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik yatırımlar yapılmaktadır. Bu noktada, yatırımların yapılmadan önce mermer ocağının durumu, nakliye, blok çıkarma maliyeti, blok kalite oranları, jeolojik koşullar, rezerv miktarı gibi faktörlerin değerlendirilerek fayda-maliyet analizinin yapılarak yatırımların yapılması ise büyük önem arz etmektedir. Ajansımız desteği ile hazırlanacak olan fizibilite raporunda işletmenin kurulması yönündeki çalışmalara alt yapı oluşturulması, yatırımın finansal portresinin ortaya koyulması, teşvik kredisi ve yatırım indirimi gibi devletin sağladığı imkânlardan yararlanılıp yararlanılmayacağı, projenin gerçekleşmesi, kuruluşu ve işleyişi sırasında karşılaşılabilecek güçlükleri önceden tahmin ederek gerekli tedbirlerin ortaya konulması gibi yatırımcılarımıza rehberlik edecek konular ayrıntılı olarak ele alınacaktır. Raporla ayrıca bölgede yoğun olarak bulunan mermer işletmelerinin ürünlerine katma değer sağlanmasına ve ihracat rakamlarının artmasına katkı sağlanması da hedeflenmektedir.Bölgemizin güncel ekonomik durumuna ışık tutması amacıyla yürüttüğümüz raporlama çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde daha farklı alanlarda geliştirilerek devam ettirileceğini ifade ederek hazırlanan raporun şehrimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ise, “Karaman, tarım, gıda, makine ve mermerle bölgenin önde gelen illerindendir. Coğrafi konum olarak da kara, hava ve demiryolu ulaşımı ile ülkemizin her noktasına ulaşım sağlanabilmektedir. Mermer sektöründe önemli yer altı rezervine sahip bir il olan Karaman’da mermer ham madde olarak dışarıya çıkarılmaktadır. Kurulması planlanan tesis ile mermer ürünlerinde daha kaliteli ürünler ve katma değeri yüksek ürünler üretilip ağırlıklı olarak ihracat yapılarak satılması hedeflenmektedir. Ön fizibilite çalışmasının sonucu sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal yönü olan çalışmaların başlamasına neden olacaktır. Mermer işleme tesisinin kurulması ile nitelikli firmaların ihracat gelirinin artmasına, istihdamın artmasına ilimizin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunarak destek sağlayacaktır” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English