Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meteoroloji'den 67 il için sarı ve turuncu kodlu fırtına uyarısı

Yurt genelinde hakim olan fırtına ve yağışlara karşı Meteoroloji 67 ile sarı ve turuncu kod uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den 67 il için sarı ve turuncu kodlu fırtına uyarısı
Ülke genelinde yağışlı havalar etkisini göstermeyi sürdürüyor.

Dün yurdun birçok noktasında meydana gelen fırtınalarda çok sayıda yapı zarar görürken, hayatını kaybedenler oldu.

Bugün yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

67 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAYINLANDI
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in büyük bir bölümünde kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın hızının yer yer 100 kilometreyi aşacağını belirtti.
GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK HAVA HAKİM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kütahya ve Bilecik çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz ile Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Sivas, Erzincan, Tunceli çevreleri, Malatya'nın batısı ve Kayseri'nin doğu ilçelerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU'NUN BATISINDA MEVSİM NORMALLERİ GÖZLEMLENDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR HIZININ 100 KİLOMETREYİ AŞMASI BEKLENİYOT
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100km/sa), Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve tam fırtına (60-110 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ



30 Kasım Salı
1 Aralık Çarşamba
2 Aralık Perşembe




3 Aralık Cuma





 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    H.G.
    2 yıl önce

    Allah'ın (c.c.) güzel, güzide kullarına selam olsun. Bizleri de onlardan eylesin. Amin Ecmain. Sivrisinek, fakir çatısının kirişleri arasına girmiş, nazlı nazlı esen rüzgara gülerek eğleniyordu. Rüzgar: "Bana mı gülüyorsun, neden? dedi. Sivrisinek:" Evet; ben küçük olsamda bir cürmüm var, senin ise yok." diye cevapladı. Rüzgar:"Benim cürmüm görünmez; lakin gücümü hissettiririm." Sivrisinek tavrını devam ettirdi. Rüzgar da daha hızlı esmeye başladı. Öyle ki; fırtına, bora, kasırga ve hortum oldu. Fakirin evi beşik gibi sallanmaya başladı. Sivrisinek ise; kirişlerin arasına iyice sığınarak:"Sen bana bir şey yapamazsın da olan bu fakirin evine olacak; ta sonunda bana yıktıracaksın." Demeye hala devam ediyordu. Eee, ne demişler: "Anlayana sivrisinek saz; anlamayana davul zurna az!" Allah'tan (c.c.) başka kazanan yoktur. İkazlara aldırış etmemenin sonu hüsrandır. Garib, mahzun, güzide kullara selam ve dua ile...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English