Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mesleki ve teknik eğitimdeki dönüşüme İTÜ dokunuşu

İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Bilişim Teknolojisi alanına, LGS yerleştirme sonuçlarına göre, 1,26'lık yüzdelik dilimden öğrenci alındı İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca: "Yüzde 1'lik dilimden öğrenci almamız iyi bir başlangıç oldu. İTÜ markası, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamasının ötesinde mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artmasına ve algısının da iyileştirilmesine önemli katkılar sunacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, LGS yerleştirme sonuçlarına göre, İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Bilişim Teknolojisi alanına, 1,26'lık yüzdelik dilimden öğrenci alınmasına ilişkin, "İyi bir başlangıç oldu. İTÜ markası, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamasının ötesinde mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artmasına ve algısının da iyileştirilmesine önemli katkılar sunacak." değerlendirmesini yaptı.

İTÜ'den yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından imzalanan protokol kapsamında kurulan, "bilişim teknolojisi", "elektrik elektronik teknolojisi" ve "denizcilik" alanlarında bu yıl eğitime başlayacak olan İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 90 öğrenci ile eğitime başlayacak lisenin 30 öğrenci kabul edecek bilişim teknolojisi alanına, 1,26'lık yüzdelik dilimden öğrenci girdiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, sonuçların Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tercih edilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Söz konusu okulun Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde tasarlandığına dikkati çeken Karaca," İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile hedefimiz butik bir yaklaşımla yola çıkıp mesleki eğitime yenilikçi katkılar sunmak." ifadesini kullandı.

LGS yerleştirme sonuçlarına göre, İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Bilişim Teknolojilerinde yüzde1,26'lık, Elektrik-Elektronikte yüzde 2,47'lik, Denizcilikte yüzde 5,52'lik dilimden öğrenci alındığını vurgulayan Karaca, "Yüzde 1'lik dilimden öğrenci almamız iyi bir başlangıç oldu. İTÜ markası, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamasının ötesinde mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artmasına ve algısının da iyileştirilmesine önemli katkılar sunacak. İTÜ markası ve yeni öğrenci profili mezun olunan alanda istihdam oranını yükseltecektir. MEB, İTÜ İSO, İTO ve TOBB tüm paydaşlarımızla birlikle mesleki ve teknik eğitimi, el birliğiyle dönüştürüyoruz." değerlendirmesini yaptı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English