Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mersin'de belediyenin verdiği bazı emekli kartları iptal edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesince önceki dönemde 60 yaş altı vatandaşlar için çıkarılan emekli kartlarının iptal edildiği bildirildi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: "60 yaş altı vatandaşlarımız, toplu taşımadan indirimli faydalanıyordu. Bu, yasalara aykırı olmasına rağmen daha önceki yönetim bilinçli olarak seçime gidildiğinden uygulamaya koymamış"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki dönem Belediye Meclisi kararıyla 60 yaş altı vatandaşlara verilen emekli kartlarını iptal etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 60 yaş altı vatandaşlara, önceki dönem Belediye Meclisi kararıyla verilen emekli kartları iptal edildi. Biniş kartlarının içerisindeki bakiyelerin bitimiyle yaklaşık 13 bin emekli kartı kullanıma kapatılacak.

Kişisel kartı kapatılan 60 yaş altı kişiler, 5 lira karşılığında yeni kart alarak Mersin Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma otobüslerini sivil tarife olan 1,75 lira vererek kullanabilecek.

Belediye tarafından belirlenen tarifede, 60-65 yaşlarındaki vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler toplu taşıma araçlarını 1 lira ücretle kullanabiliyor.

Tarifede, 65 yaş üzeri kişiler ise otobüslerden ücretsiz faydalanıyor.

- "Yasalara aykırı"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, uygulamanın belediyenin önceki yönetimi tarafından hukuki bir dayanağı olmadan yürütüldüğünü savunarak, yasal dayanağı olmayan hiçbir uygulamanın altına imza atmayacağını belirtti.

Seçer, göreve geldikten sonra toplu taşımada indirim yaptıklarını vurgulayarak, "Öğrenci, öğretmen ve 60-65 yaş arası vatandaşlarımıza ulaşım ücretini 1,25 liradan 1 liraya çektik. Bunu ben yasalar çerçevesinde yapabiliyorum. Yasalar buna izin vermezse ben yapamam." ifadesini kullandı.

Söz konusu emekli kartlarının yasaya uygun olmadığını kaydeden Seçer, şu değerlendirmede bulundu:

"60 yaş altı vatandaşlarımız, toplu taşımadan indirimli faydalanıyordu. Bu, yasalara aykırı olmasına rağmen daha önceki yönetim bilinçli olarak seçime gidildiğinden uygulamaya koymamış. Görevi devralmamızın üzerinden geçen 4 aydır bu konu gündemimizde. Arkadaşlarımdan bu konunun hukuki dayanağının olup olamayacağı konusunda araştırma yapmalarını istedim. Hukukçuların görüşlerini aldık ve 'Mümkün değil' dediler. Bu uygulamanın sürmesi halinde, Belediye Sayıştay denetçisi tarafından denetlendiği zaman ‘Vahap Seçer sen hukuka aykırı davrandın, yanlış yaptın' derler."

Seçer, vatandaşların Kurban Bayramı'nda mağdur olmaması adına vizelerin iptal edilmesi işlemini bayramdan sonraya bıraktıklarını belirterek, biniş kartı bakiyelerinin bitiminden sonra kartların kapatılacağını bildirdi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English