Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram zabıtası, hem vatandaşın hem esnafın sağlığı için teyakkuzda

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uzun bir aradan sonra yeniden hizmet vermeye başlayan berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi işyerlerinin denetimlerini yoğunlaştırdı.

Meram zabıtası, hem vatandaşın hem esnafın sağlığı için teyakkuzda
Bugüne kadar gösterilen özveri ve gayretle bu sürece başlandığını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Kazanımlarımızı kaybetmemek ve daha önemlisi vatandaşımızın ve esnafımızın sağlığını korumak adına hassasiyetimiz aynı titizlikte devam ediyor. Ekiplerimiz sağlık için gerekli uyarıları yaparak denetimini gerçekleştirdiği esnafımıza koruyucu maske de hediye ediyor” dedi.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uzun bir aradan sonra yeniden hizmet vermeye başlayan berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi işyerlerinin denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler, halkın ve hizmet veren esnafların kendi sağlığını korumak ve kollamak adına sıklaştırdığı bu denetimlerinde esnaflara ve vatandaşlara gerekli bilgilendirmeleri ve uyarıları yaparak koruyucu maske hediye ediyor.

‘AMACIMIZ HEM VATANDAŞIN HEM ESNAFIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK’
Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada denetimlerin hem vatandaşın hem de esnafın sağlığını koruma amacı taşıdığı belirtildi. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi; “Bu işyerleri saat 09.00 ile 21.00 saatleri arasında faaliyetlerini yürütebilecektir. Müşterilere randevu sistemiyle hizmet sunumu  esas olacaktır.Bu iş yerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek, muhakkak bir koltuk dolu  bir koltuk boş olacak şekilde hizmet verebileceklerdir. Randevularda kayma ya da hizmette gecikme olabileceği hususu göz önüne alınarak işyeri içinde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilecektir. Belirlenen
kriterler dışında iş yeri içine müşteri kabul edilmeyecektir. Ancak hava şartlarına göre randevusuz gelen müşteriler işyeri dışında ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmek, maske takmak şartı ile bekleyebileceklerdir.  Bu iş yerleri içine hizmet alan ve bekleyen olmak üzere içeri kabul edecekleri maksimum müşteri sayısını  işyerinin giriş kısmına herkes tarafından görünebilecek şekilde asacaklardır.”  

‘KURALLARA HARFİYEN UYMAK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’
İşyerinde çalışanların muhakkak surette maske kullanmalarının gerektiği belirtilen açıklamada
dezenfekte kuralları ve bu süreç boyunca yapılamayacak bazı işlemler hakkında da şu bilgilere yer verildi; “Müşteriye yönelik işleme başlamadan önce mutlaka müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile  zeminin  dezenfeksiyonu yapılacak, her işlem sonrasında bu temizlik işleminin tekrarlanması sağlanacaktır. İşleme başlamadan önce çalışanlar müşterinin görebileceği şekilde ellerini dezenfekte edecekler ya da her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanacaklardır. Müşteriye hizmet sunulması esnasında kullanılan tüm malzemelere hizmet sunumuna başlamadan önce temizlik, işlemi  uygulanacaktır. Saç  kesimi, yıkama, 
boyama  gibi  hizmetler esnasında kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacak  ya  da her müşteri için ayrı malzeme olması sağlanacaktır. Berberlerde  jilet/ustura  ile  sakal  tıraşı  yapılması  hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak  sakal  tıraşı  makine  ile  kısaltılma  şeklinde  yapılabilecektir. Bayan kuaförleri ve güzellik
merkezlerinde, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici  süreliğine verilmeyecek,  bunların dışındaki faaliyetlere devam edilebilecektir. Tüm bu kurallar vatandaşlarımızın ve
esnaflarımızın kendi sağlığını koruyabilmesi için hayati önem arz etmektedir” denildi.

“ÖZVERİ, GAYRET VE TİTİZLİKLE BU SÜRECİ DE BAŞARIYLA ATLATACAĞIZ”
Yapılan denetimlerde esnaflarımızın kurallara uyduğunu görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kurallara uymanın hem vatandaşlar hem de esnaflar için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı. Uzun bir aradan sonra işe başlayan esnaflara hayırlı ve bol kazanç temennisinde bulunan Başkan Mustafa Kavuş, “Büyük özveri ile geldiğimiz normalleşme sürecinin ilk aşaması normal hayata yeniden dönüşümüz için büyük önem taşıyor. Kazanımlarımızı kaybetmemek adına herkesin özveri göstereceğinden şüphem yok. Biz de bu özveriye destek vermek mahiyetinde denetimlerimizi sıklaştırdık.Vatandaşımızın ve esnafımızın sağlığı özellikle bu dönemde bizim için her şeyin başında geliyor. Bunu korumakadına arkadaşlarımız gerekli uyarıları yapıyor ve denetimlerinde kendilerine koruyucu maske hediye ediyor. Tüm bu çalışmalarla bu süreci de başarıyla atlatacak, virüsün olmadığı günlere herbirlikte en kısa zamanda ve sağlıcakla kavuşacağımıza inancım tamdır” diye konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English