Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram Kent Konseyi yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi

Meram Kent Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirerek çalışmalarına start verdi. Kent Konseyi başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerinin seçildiği ilk toplantıya katılan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, katılımcı demokrasilerin en güzel örneklerinden biri olan Kent Konseyi’nin insan ve insanın mutluluğunu merkeze alan yönetim anlayışlarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

Meram Kent Konseyi yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi
Meram Kent Konseyi yeni dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meram Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte kamu kurumları, STK’lar, siyasi partiler başta olmak üzere tüm kesimlerden seçilen temsilcilerden oluşan Meram Kent Konseyi Genel Kurulu üyeleri katıldı. Toplantı Divan Kurulu Başkanı ve Divan Kurulu üyelerinin seçimi ile başladı. 
 
 “KENT KONSEYİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR” 
Konseyin toplantısı öncesi bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden biri olan Kent Konseyi’nin yeni dönem ilk toplantısında konsey üyeleriyle bir araya gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendilerini bir araya getiren şeyin sadece yasalarla çerçevesi çizilen bu konsey toplantısının ötesinde Konya ve Meram’a duydukları sevgi, bağlılık ve aidiyet hissi olduğunu belirten Başkan Kavuş,  “Bizler için bu şehir ve bu ilçe bambaşka bir anlam ve sevgi içeriyor. Bu şehre ve bu şehrin insanlarına duyduğumuz sevda ile hizmet yoluna çıktık.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin belediyecilik anlayışını değiştiren ve insanımızın huzurunu ve mutluluğunu merkeze koyan bir anlayışa sahip olduk.  Bu anlayışımızın bir sonucu olarak doğan Kent Konseylerimiz, aldığı tavsiye kararları ile hizmette yeni bir anlayış kazandırdı. Daha güzel ve daha yaşanabilir bir Meram için elbirliği ile çalışmak üzere burada buluştuk” diye konuştu. 
 
 “KENT KONSEYLERİ, VATANDAŞIMIZIN YÖNETİME KATKI SAĞLAMASI ADINA ATILMIŞ ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİDİR”    
Daha sonra söz alan Meram Kaymakamı Resul Çelik ise kamu yönetimi ve yönetişimin insanlara hizmet sunma sanatı olduğunu ifade ederek, bunun nasıl gerçekleşeceği konusunun tüm dünyanın gündemini meşgul eden bir konu olduğunu belirtti. En doğru yönetim şeklinin el birliği ve karşılıklı işbirliği içinde hizmet sunulması olduğunu kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Halkın yönetime olan katkısının artırılması amacıyla Türkiye ciddi reformlar ve iyileştirmeler gerçekleştirdi. Bunlardan biri de 2005 yılında kurulan Kent Konseyleridir. Birlikte hareket edebilmek ve halkın yönetime katkı sunabilmeleri amacıyla kurulan bu konseyler halkın istek ve arzusuna göre hizmetler yapılabilmesinin önünü açmıştır.” 
 
İLK TOPLANTIDA MERAM KENT KONSEYİNİN YENİ BAŞKANI VE YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ 
Konuşmaların ardından Meram Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Seçim sonucunda, Ahmet Melih Güçlü başkanlığa, Ahmet Taşdemir, Murat Yağız, Oğuz Ataseven, Muhammed Aydoğdu, Sinan Kabak, Mustafa Emre Çınar, Mehmet Çakır, Tunahan Şahan, Recai Şentürk’de Yürütme Kurulu Üyeliklerine oy birliği ile seçildi. 
Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Meram Kent Konseyi Başkanı Ahmet Melih Güçlü, “Konsey üyelerimizin her birine teveccühünden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte yeniden bir araya gelip samimiyet çerçevesinde ortaya koyacağımız tespitlerimizi hem yerelde hem genelde gerekli yerlere sunacağız. Bu çalışmalarımızın ve yeni dönemimizin Meram için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.      
 Toplantının sonunda Genel Kurul üyelerinin istek ve temennileri de dinlendi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English