Son Dakika Haberler

Meram’da imar çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede son olarak eski Yaylapınar Kaş yeni ismiyle Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerinde 1 milyon 600 bin m²’lik alanda yapılan düzenlemelerle 660 hak sahibine daha tapuları teslim edilmeye başlandı.

Meram’da tapu dağıtımları hız kesmiyor
 
En önemli sorunu olan imar ve mülkiyet meselesinin  çözülmesiyle Meram’ın hızlı bir gelişme sürecine gireceğini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu sebeple bu alanda yürüttükleri çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerinin altını çizdi.  
 
Meram Belediyesi tarafından eski adıyla Yaylapınar Kaş yeni ismiyle ise Yaylapınar ve Bahçeşehir Mahallelerinde 1 milyon 600 bin m²’lik alanda yapılan imar düzenlemeleri sonunda oluşturulan 660 tapu hak sahibine teslim edildi. İmar ve mülkiyet sorunlarının Meram’ın en önemli sorunu ve diğer tüm sorunların çözümünde başlangıç noktası olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, konuya getirilecek çözümle birlikte Meram’ın hızlı bir gelişme
sürecine gireceğini ifade etti. 

‘MERAM GELECEĞE GÜVENLE BAKIYOR’ 
Bu çerçevede son olarak Bahçeşehir Mahallesinde 1 milyon 600 bin m²’lik alanda yapılan düzenlemeler sonunda 783 malik için üretilen 660 tapunun hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını dile getiren Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Meram’da yaşanılan birçok sorunun çözümü için öncelikle kronikleşmiş bir hal alan ‘İmar ve Mülkiyet’ sorununu tamamen bitirmemiz gerek. Bunun için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın son meyvesini de Bahçeşehir Mahallemizde aldık. Sonuçlanan imar planları gereğince 3194 sayılı İmar Yasasının 18. maddesine istinaden 1 milyon 600 bin m²’lik alanda yapılan düzenlemeler sonunda 660 hak sahibine daha tapularının dağıtımına başladık. Yeni tapuları vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Düzenlemeler sadece bugüne değil geleceğin ihtiyaçlarına da yanıt verebilecek şekilde düzenlendi. Bu sebeple tapularını alan vatandaşlarımız artık geleceğe güvenle bakıyorlar.”   
 
BAŞKAN KAVUŞ; “BELEDİYECİLİK TECRÜBEMİZLE SORUNUN ÜSTESİNDEN EN KISA ZAMANDA GELECEĞİZ” 
Meram’da tüm sorunların çözümünde başlangıç noktasının imar meselesini çözmekten geçtiğini anımsatan Başkan Kavuş, bu noktada çalışmalarını belirli bir plan ve program dahilinde ve hızlı bir şekilde yürüttüklerini belirtti. Belediyelerin temel görevinin şehrin planlı ve sağlıklı gelişimini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, “Mahallelerimizin temel altyapı gereksinimlerini karşılayabilmek, ulaşım, altyapı, sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık gibi alanlarda ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için imar ve mülkiyet meselesinin tamamıyla hallolmuş ve Meram’ın gündeminden çıkmış olması gerekiyor. Biz, ekibimizle birlikte bu bilinçle, belediyecilik tecrübemizle ve adaletten taviz vermeden hareket ediyoruz.  Mahallelerimiz yeniden yapılanırken ihtiyaç duyduğu her ayrıntıyı en ince ayrıntısına kadar düşünüp ona göre planlıyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunun da farkındayız. Ancak Meram’ın gelişiminde büyük engel olan bu sorun, tamamen ortadan kalkıncaya ve tüm Meramlılar sağlıklı ve güvenli yaşam çevrelerine kavuşuncaya kadar çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu. 
Yeni tapularını alan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Kavuş ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Başkan Kavuş’un göreve gelir gelmez büyük özveri ve kararlılıkla konunun üzerine gittiğini ifade eden vatandaşlar, en önemli beklentilerinin doğalgaz olduğunu ve alınan tapularla bu beklenti adına büyük mesafe katedildiğinin altını çizdiler. 




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English