Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram’da şehit ve devlet büyüklerinin emanetleri sergileniyor

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen 70. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Sergisi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Şehit Polis Memuru Battal Yıldız’ın adının verildiği sergide konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Sergilenen eşyalardan ziyade şehitlerin asıl emaneti bizler için onların anne babaları, eşleri ve çocuklarıdır” dedi.

Meram Belediyesi, tarafından düzenlenen 70. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Şehit Polis Memuru Battal Yıldız’ın adının verildiği sergi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenirken açılış programına Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abussettar Yarar, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.   
Turgut Özal’dan Seyit Onbaşı’ya, Süleyman Demirel’den Savcı Mehmet Selim Kiraz’a, Muhsin Yazıcıoğlu’dan Fethi Sekin’e kadar bir çok devlet büyüğü ve vatan şehidinin eşyalarının sergilendiği organizasyonda duygu dolu anlar yaşandı.

Sergiye eşinin adı verilen Emine Yıldız, Şehit Polis Memuru Battal Yıldız ile ilgili anılarını paylaşırken, salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı. 
“HEM DUYGULANDIK HEM DE GURUR DUYDUK”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı gururlu olduklarını ifade ederek, “Bu vatan için canını siper eden şehitlerimiz ve yine devletimiz için görev yapmış büyüklerimizin anılarını yaşatmak üzere bugün Şehit Polis Memuru Battal Yıldız’ın adını verdiğimiz sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Sergiyi gezerken ne kadar duygulandıysak bir o kadar da gurur duyduk. Burada sergilenen eşyalardan ziyade şehitlerin asıl emaneti bizler için onların anne babaları, eşleri ve çocuklarıdır. Ülkelerin birliğini ve bütünlüğünü sağlamak, devletlerin ne kadar güçlü ve kudretli olduğunun bir anlamda göstergesidir. Vatanı için canını feda eden yiğit kahramanlar, her zaman vardı, var olmaya devam edecektir.  Dün Seyit Onbaşı, bugün Polis Memurumuz Battal Yıldız ve nice şehitlerimiz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Vatanımız var olsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun” şeklinde konuştu.
“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK ALLAH’IN VERDİĞİ EN GÜZEL RÜTBELERDENDİR”
Meram Kaymakamı Resul Çelik ise, şehitlik ve gaziliğin yüce Allah tarafından verilen en güzel rütbelerden olduğunu dile getirerek, “Mukaddes kitabımızda bizlere hitaben şöyle der; “Sergideki şehitlerimizin ve devlet büyüklerimizin eşyaları onlardan bize kalan hatıralardır. Ağustos ayı Türk Milleti için zafer ayıdır. Sergimizin vesilesiyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Sergilerimizin amacı aziz şehitlerimizin hatıralarını unutturmamak ve isimlerini gelecek nesillere aktarmaktır. Şehit ailelerimiz ise bizim başımızın tacıdır. Allah şehitlik ve gazilik kavramlarını bu milletin mayasından eksik etmesin” şeklinde görüş belirtti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar şehit ve devlet büyüklerinin emanetlerinin sergilendiği sergi alanını gezdi. Şehit Polis Memuru Battal Yıldız’ın adının verildiği 70. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Sergisi, bir hafta boyunca misafirlerini ağırlayacak. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 11
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English