Son Dakika Haberler

Bağları, ormanları ve her tonunu içinde barındırdığı yeşil dokusuyla, şiirlere, şarkılara, seyahatnamelere konu olan tarihi güzelliğine yeniden kavuşabilmesi adına yeni bir proje başlatıldı. ‘Her doğan bir fidan’ adı altında başlayan projenin ilk çam ağacını tüm Meramlılar adına toprakla buluşturan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hedeflerinin her bir Meramlı için bir fidan olduğunu belirterek, projenin bu hedefin ilk basamağı olduğunu kaydetti.

Meram’da her doğan için bir fidan
Bağları, ormanları ve her tonunu içinde barındırdığı yeşil dokusuyla, şiirlere, şarkılara, seyahatnamelere konu olan Meram’ın eski günlerine yeniden kavuşabilmesi adına başlatılan ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede Meram Belediyesi tarafından ‘Her doğan bir fidan’ adıyla yeni bir çalışma başlatıldı. Proje kapsamında ilçe genelinde doğan her yeni bebek için bir fidan dikilecek. Çalışma, Meram Belediyesi’nin ‘İyi ki doğdun bebek’ projesi ile birlikte yürütülecek. meram.bel.tr adresindeki ‘İyiki doğdun bebek’ bölümüne kaydı girilen bebek hem çeşitli hediyelerle hemde kendi adına dikilen fidanla dünyaya merhaba diyecek.

Yenibahçe Mahallesinde 70 bin m²’lik bir alanda 10 bin fidan dikilecek
Bu amaçla ilk etapta Yenibahçe Mahallesinde 70 bin m²’lik bir alan hazırlandı. Yaklaşık 10 bin fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiği bölgeye ilk çam ağacını da tüm Meramlılar adına Başkan Mustafa Kavuş dikti. Meram’da aramıza yeni katılan bebeklerin “Her Doğan Bir Fidan Projesi” ile karşılanacağını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram’da dünyaya gözlerini açan her bir yavrumuz için bir fidanı özel olarak oluşturduğumuz bu alanda isimlerinin asılı olduğu bir künyeyle toprakla buluşturacağız” diye konuştu.Proje ile ağaç ve orman sevgisi kazandırmak, vatandaşların çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve yeşil alanın artırılması yönünde farkındalığı artırmak amacı taşıdıklarını ifade eden Başkan Kavuş, “Burada dikilen her fidan, çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Adına dikilen ailenin bir parçası olarak bu farkındalığı sağlamayı hedeflediğimiz bu proje geleceğimizi ve doğamızı kurtarmak adına atılan önemli adımlardan biri olacak” dedi.

“Gönlümüzde yatan her bir meramlı için bir fidan”
Sadece bu proje ile değil, Meram’ın dillere destan güzelliğine yeniden kavuşabilmesi adına
ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Havası, suyu, toprağı, yeşiliyle Meram’ı eski ihtişamlı günlerine yeniden döndürmek, hemşehrilerimize burada yaşamanın ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşatmak bizim belediye olarak en önemli görevlerimizden biridir.Gönlümüz asıl, yaklaşık 350 bin kişinin yaşadığı Meram’da her bir hemşehrimiz için bir fidanı toprakla buluşturarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını kat be kat artırmayı arzu ediyor. Bu bizim uzun soluklu hedefimiz. Başladığımız projede bunun ilk basamağı olacak inşallah. İmkanlar el verdiği sürece, sadece biz değil toplumun diğer dinamiklerini harekete geçirerek ve devletin diğer kurumlarıyla ortak hareket ederek bu hedefe ulaşmanın gayretinde olacağız” Başkan Kavuş fidanı toprakla buluşturmasının ardından fidan dikiminde çalışan personeline özverileri için teşekkür ederek tatlı ikram etti.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    A.eren
    4 yıl önce

    Esnaf kardeşlerimiz sattıkları ürünlere dolar yükseldi diye insafı elden bırakmasınlar.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English