Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram’da engellilere 160 akülü araç dağıtıldı

Meram Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı örnek bir çalışmaya imza attı. Hayırseverlerin de desteğiyle Meram’da engellilere akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtıldı. Dağıtım için düzenlenen törende konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, engellilerin ‘Biz de varız!’ çığlığına her zaman onların ve ailelerinin yanında olarak yanıt verdiklerini söyledi.

Meram’da engellilere 160 akülü araç dağıtıldı
Meram Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın ortak çalışmasıyla engellilere 160 Akülü Araç ve 10 Tekerlekli Sandalye dağıtıldı.

‘Hayatı paylaşmak için engel tanımıyoruz’ sloganıyla hayat bulan kampanyada dağıtımlar Meram Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törene, Ak Parti MKYK üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ak Parti Engelliler Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Karatay Eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı  Başkanı Selami Kabak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, Konya Tabipler Odası Başkanı Seyit Karaca, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, akülü araçların yeni sahibi engelliler ve onların aileleleri ile vatandaşlar katıldı. 
‘SADECE ENGELLİLER İÇİN DEĞİL TÜM KESİMLER İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ’ 
 
Törende ilk söz alan Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, derneklerinin kurulduğu günden bu yana engellileri topluma kazandırmak adına mücadele verdiğini söyledi. Meram Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa Kavuş’a bu örnek çalışması için teşekkür eden Mıhçı, “Sokağa çıkamayan engellileri düşünüp harekete geçtikleri için kendileri Hollanda da olup gönülleri burada olan vakfa ve tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Vakıf olarak 5. Kez böyle bir dağıtım organizasyonu gerçekleştirdiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Hollanda Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Kabak ise vakfın sadece bu yıl içinde, 160 akülü engelli aracını ve 20 tekerlekli sandalye ile yedek parçalardan oluşan 2 tır malzemeyi ihtiyaç sahibi engellilerle buluşturduğunu ifade etti.  Vakfın kurulduğu 2012 yılından bu yana sadece ihtiyaç sahibi engelliler için değil toplumun tüm kesimleri içi sosyal ve kültürel projeler ürettiğini belirtti. Tüm siyasilere ve vatandaşlara seslenen Kabak, bu yardımların yayılması ve bu imkanlardan ihtiyaç sahibi herkesin faydalanması için herbir insanımızın desteğine ihtiyacı olduğunu ve herkesin desteğini beklediklerini söyledi. 
 
‘BİZLER SADECE SABRI VE AZMİ DEĞİL, DİĞER PEK ÇOK ŞEYİ DE SİZLERDEN ÖĞRENDİK’
 
Konuşmasına, engellilerin lisan-ı halleriyle tüm insanlığa çok şey anlattığını hatırlatarak başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, en büyük engelin bedende değil sevgisizlik ve ilgisizlik yüzünden kalplerde yaşandığına dikkat çekti. Engelli olmanın bir engel değil aşılması gereken bir düşünce olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler sadece sabrı ve azmi değil, diğer pek çok şeyi de sizlerden öğrendik. Görmek ne demek âmâdan, duymak ne demek duyma engelliden, yürümek ne demek sizlerden öğrendik. Asıl engelin cehalet olduğunu bize yine sizler öğrettiniz. Engelli olmanın hayatı yaşayama engel olmadığını tüm insanlığa gösterdiniz.  Sizler, azıcık bir ilgi ve saygıyla imkansız denilen şeyleri başardınız. Bizim omuzlarımızda da sizlerin yolunuzu açmak ve geleceğe umutla bakmanızın sorumluluğu var” 
BAŞKAN KAVUŞ; ‘ENGELLİ DOSTU BİR ŞEHİR İNŞA ETME HEDEFİNDEYİZ’
 
Gerek merkezi gerekse yerel yönetimlerde son 17 yıl içinde engellilerin ve ailelerinin “Bizde varız!” çığlığına  kulaklarını kapamadan her an yanlarında olarak yanıt verdiklerini belirten Başkan Kavuş; “Sizler de ve aileleriniz de Allah’ın bize emanetlerisiniz. 2002'den bu yana engelli vatandaşların önündeki bu yapısal engelleri kaldırmanın gayreti içinde olduk. Bu alanda çok önemli mesafeler de katedildi. Ancak geldiğimiz bu noktayı yeterli görmedik, sizler için hep daha iyisini istedik.  Bu düşünce ile ‘Engelli Dostu Şehirler’ inşa etmek hedefiyle bu yola çıktık. Bu yolda, şehri ve hayatı engelli vatandaşlarımız için daha kapsayıcı ve daha kucaklayıcı bir hale getirmek için gayret içinde olacağız. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu tören bu gayretin bir tezahürü. Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı ile birlikte engelli vatandaşlarımıza akülü araçlarını teslim ediyoruz. Verdiği destekten dolayı vakfımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
ÖZDEMİR; ‘AK PARTİ İKTİDARI, ENGELLİLER İÇİN BİR MİLAT OLDU’ 
 
Mustafa Kavuş’un ardından kürsüye gelen Ak Parti Engelliler Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, bu mutlu tablo karşısında tüm yorgunluğunu unuttuğunu söyleyerek sözlerine başladı. Böylesine güzel bir çalışma için toplanmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Hacı Ahmet Özdemir, “Engellilik belli insanlara mahsus sanılıyor. Sadece bazı insanların başına gelir sanıyoruz. Oysa istatistiklere göre belli bir yaştan sonra insanların yüzde 45’i engelli sınıfına giriyor. Yani her iki kişiden biri engellilik durumuyla karşılaşıyor. Bu rakam, her insanın bir engelli adayı olduğu anlamı taşıyor. Önemli olan engelli yada engelsiz olmak değil, verilen bu hayatı Allah’ın istediği gibi yaşamak. İleride, engelli hakları ve imkanları ile ilgili tarihi yazanlar engellilere sunulan imkanlar bakımından tarihi ikiye ayıracaklar. Ak Parti’den önce ve Ak Parti’den sonra. Ak Parti iktidarı engelli vatandaşlarımız için bir milat oldu. Belediyelerimizin ve vakıflarımızın böylesi çalışmalarıyla, engelli vatandaşlarımız artık geleceğe güvenle bakıyor” diye konuştu. 
SORGUN; ‘BÖYLESİNE GÜZEL BİR ÇALIŞMADA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
 
Böylesi hayırlı ve yararlı bir işe ön ayak olanlara şükranlarını sunarak sözlerine Başlayan Ak Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise sözlerini şöyle sürdürdü; “Allah, bütün iyilikleri tek kimseye vermediği gibi tüm eksiklikleri de bir kişiye vermiyor. Tüm nimetleri de tek kişiye vermiyor, tüm mahrumiyetleri ve külfetleri de kimseye vermiyor. Herşeyi insanlar arasında dağıtıyor, bizi birbirimize muhtaç kılıyor. Biz tüm insanlar olarak engellisiyle engelsiziyle bir bütünüz. Birbirimize muhtacız. Daha önce ifade edildiği gibi engelliler için sağlanan olanakları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan önce ve sonra olarak ikiye ayırıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra engellilerimiz adeta makus talihlerini yendiler. Bu sebeple kendilerine ve bu yolda hizmet veren herkese teşekkür ediyorum. Biz ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ kültürünün bir parçasıyız. Bir tarafta bu anlayış varken, diğer tarafta atom bombalarıyla insanları katleden, sakat bırakan ve etkisi bugün hala geçmemiş olan bir anlayış var. İşte onların bu düşüncelerine karşı bizim medeniyetimiz var. ‘Engelliyi yaşat ki, devlet yaşasın’ işte biz böyle bir anlayışın ve böyle bir medeniyetin mirasçısıyız” 
Konuşmaların ardından projeye katkı sunanlara plaketleri ve çeşitli hediyeler verildi. Tören araçların anahtarlarının engellilere verilmesi ve çektirilen aile fotoğrafıyla son buldu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HS
    hüseyin şenlik
    5 yıl önce

    eski başkan neden yok?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English