Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram’da bayram hazırlıkları tamamlandı

Meram Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı huzur ve sağlık içinde geçirebilmeleri adına ilçe genelinde tüm önlemlerini aldı. Belediyeye bağlı ekipler, temizlik, veteriner, sağlık ve zabıta başta olmak üzere tüm hizmetlerin en iyi şekilde yürütülmesi, kesim öncesi ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmaması adına 24 saat esasına göre çalışacak ve gelen isteklere hızlı bir şekilde yanıt verip şikayetlere de anında müdahale edecek.

Meram’da bayram hazırlıkları tamamlandı
Meram Belediyesi, vatandaşların huzur ve sağlık içinde bir Kurban Bayramını daha geçirebilmeleri ve hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için gereken tüm tedbirlerini aldı. Zabıta, temizlik, veteriner ve sağlık ekipleri 24 saat esasına göre bayram boyunca sahada çalışmalarına devam edecekler. Meram’ın tek kurban satış alanı ve kesim alanlarından biri olan Çomaklı’da rahat, temiz ve sağlıklı bir kurban alışverişi için tüm önlemleri daha önce alan Meram Belediyesi, kesim yerlerinde de bir sorun yaşanmaması adına çalışmalarını tamamladı.   

MERAM’IN RAHAT BİR BAYRAM GEÇİRMELERİ ADINA EKİPLER, BAYRAM SÜRESİNCE GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAK
Meram’da, Çomaklı Mahallesinde bulunan satış alanının dışında satışlara yine izin verilmeyecek. Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, veteriner hekimleriyle, vatandaşların kurbanlıklarını ücretsiz olarak muayene yapacak. Haşereyle mücadele ekipleri de bayram boyunca rutin olarak ilaçlama faaleyetlerine devam eedcek. Kurbanlıkların sağlık ve belge kontrolleri Meram Belediyesi Zabıta Ekiplerince satışlar boyunca aralıksız sürdürülecek. Bayram boyunca 3 vardiya halinde çalışmalarını yürütmeye devam edecek olan Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere belediyeye bağlı tüm ekipler, Meram’da vatandaşların Kurban Bayramının sorunsuz geçmesi için bayram boyunca görev başında olacaklar. Oluşturulan Acil Müdahale Ekibiyle sorunlara anında müdahale edilecek. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayram süresince satış yerleri, et çekimi yapılan işletmeler ile kurban satış ve kesim noktalarını denetlemeye devam edecek. Öte yandan Konya’nın önemli gezi ve eğlence merkezlerinden biri olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı 09.00 ila 19.00 arasında ve Meram Millet Bahçesi ise 09.00 ila 23.00 saatlerinde bayramın ilk günü hariç ziyarete açık olacak. Meram Belediyesinden yapılan açıklamada vatandaşların temizlikle ilgili istek ve şikayetlerini 0 332 331 00 08, zabıtayı ilgilendiren taleplerini de 0 332 353 73 66 no’lu telefona iletebilecekleri bildirildi.  

KURBAN SATIŞ YERİ VE KESİM YERLERİ OLARAK ŞU ADRESLER BELİRLENDİ; 
Meram’da kurbanlık satışları bu yılda Çomaklı Mahallesinde Bahçelievler Caddesinde Meram Belediyesi Asfalt Şantiyesinin yanındaki alanda yapılıyor. Vatandaşlar burada da kesimlerini yapabilecekler. Bunun yanı sıra Meram’da kesim yapılabilecek diğer alanlar ise şöyle;
 
1.   Meram Belediyesi Kurban Satış Yeri    
2.   Melikşah Semt Pazarı    
3.   Aşkan Semt Pazarı    
4.   Arif Bilge Semt Pazarı     
5.   Kalfalar Semt Pazarı    
6.   Gödene Mahallesi Toki Semt Pazarı    
7.   Kovanağzı Kapalı Pazar Alanı      
Meram Belediyesinden yapılan açıklamada vatandaşların kurbanlık hayvan alırken; kulak küpesi ve pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe ya da yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış ve yaşları kurban olmaya uygun olmayan, tüyleri karışık olan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan ve kurbanlık vasfını taşımayan hayvanlara dikkat etmeleri tavsiye edildi. Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü açıklamasında ayrıca, “Çomaklı Mahallesi’nde bulunan Meram Kurban Satış Alanına getirilen kurbanlıklardan bu özellikleri taşımayan ve kurbanlığa uygun olmayanların girişine halk sağlığını korumak adına asla müsaade etmeyecektir. Vatandaşlarımız alışveriş ve kesimlerini gönül rahatlığı ile yapabilirler” denildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • R
    Resul
    4 yıl önce

    Kurban satış yeri ÇOK AZ OLMUŞ. MERAM DAKI İNSAN, ÇOMAKLI YA NASIL GİDECEK. ...RAKİPSİZ OLUNCA ELEŞTİREN YOK.. HER YAPTIGINIZI DOĞRU ZANNEDİYORSUNUZ...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English