Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram'da arpa ekmeği ve hoşaf ikramı

Meram Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde Çanakkale Şehitleri’nin aziz hatıralarını yaşatmak adına vatandaşlara arpa ekmeği ve üzüm hoşafı ikram etti. Yaka Caddesi üzerinde bulunan Glutensiz Ekmek Büfesi önünde gerçekleştirilen dağıtımı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Meram Kaymakamı Resul Çelik birlikte yaptı.

Meram’da arpa ekmeği ve hoşaf ikramı
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ikram ile ilgili yaptığı açıklamada, şanlı zafer Çanakkale’de şehit düşen ve savaştan gazi olarak dönüp sonrasında vefat eden gazi ecdada rahmet diledi.

Çanakale Zaferi’nin, milletimizin bekası için gözlerini kırpmadan şehadete koşan ecdadımızın büyük kahramanlıklarla yazdığı şanlı bir destan olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bu kutlu zafer, tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimizin yeniden doğuşudur. Bu destan, millet olarak vatanımıza, özgürlüğümüze, tüm kutsal değerlerimize bağlılığımızın tüm dünyaya yeniden ilanıdır. Torunları olmaktan gurur duyduğumuz şanlı ecdadımız, bir insanın vatanı, milleti, inancı ve imanı için ne büyük fedakarlıklar yapabileceğini, dayanışma, birlik ve beraberliğin nasıl bu denli güçlü tesis edilebileceğini kanlarıyla ve canlarıyla insanlık tarihine yazmışlardır. Bizler de bugün onların hatıralarını yaşatmakla ve kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak ve anlatmakla mükellefiz” diye konuştu.  

Bu programı da bu amaçla gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kavuş sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu millet ordusuna ve ordusunun her bir neferine tarih boyunca sahip çıkmıştır. Her daim canını da malını da sevdiklerini de, vatanı, milleti ve ordusuna feda etmiştir. Çanakkale’de de böyle olmuştur. Ecdad, Çanakkale’de fedakarca çarpışan evlatlarına da elinden geldiğinin fazlasını vermeye çalışmıştır. Devletimizin ve milletimizin kendi sofrasında olmayan yemeği cepheye gönderdiğini bugün tarihi vesikalardan öğreniyoruz. Savaşın ve çatışmaların şiddetlendiği dönemlerde ve intikal zamanlarında mecburiyetten yemek zorunda kaldıkları arpa ekmeği ve hoşaf bu şanlı zaferin simgelerinden olmuştur. Bugün bu iki simge çekilen zorlukların timsali olduğu için bizde onları anlamak, hatırlamak ve aziz hatıralarını bir nebze yad etmek amacıyla bu ikramı gerçekleştirdik. Hemşehrilerimize afiyet ve şifa olsun. Tüm şehitlerimizin de ruhları şad olsun.”  
Meram Kaymakamı Resul Çelik ise zor şartlar altında destan yazan ecdadın o günkü şartlarda yaşadıklarını gelecek nesillere anlatmak gibi görevlerinin olduğunu ifade ederek, “Şanlı zaferimizi zor şartlar altında yazan ecdadımızı bir nebze olsun anlamak ve o gün yaşanan zorlukları gelecek nesillere aktarmak adına Meram Belediyemizin etkinliğinde bir araya geldik. Ecdadımızın savaş sırasında nasıl mücadele ettiğini anlatmaya çalıştık. Meram Belediye Başkanımıza da bu konuda gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum. Çanakkale şehitlerimize ve gazilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 9
  • 6
  • 0
  • 8
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • okan
    3 yıl önce

    REKLAM KOKAN HAREKETLER BUNLAR GERÇEK YAŞAM ŞEKLİNİZ NASIL BİLİYOR MİLLET !!!!

    • Cevapla
    • Begen (13)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English