Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram Belediyesi personeline sağlık semineri

Meram Belediyesi Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Uzman Dr. Mehmet Portakal ve Uzman Diyetisyen Aslı Cemile Özatan, belediye personeline Masa başı ergonomi, sağlıklı boyun ve bel ile sağlıklı beslenme semineri verdi. Dr. Mehmet Portakal ve Diyetisyen Cemile Özatan, Meram Belediyesi çalışanlarına gerek günlük gerekse çalışma hayatlarını kolaylaştıracak tüyolar verdi.

Meram Belediyesi personeline sağlık semineri
Uzman Dr. Mehmet Portakal ve Uzman Diyetisyen Aslı Cemile Özatan, Meram Belediyesi Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında ‘Masa başı ergonomi, sağlıklı boyun ve bel için yapılması gerekenler’ ile ‘Sağlıklı Beslenme’ konusunda Meram Belediyesi personeline bilgi verdi. 
 
DR. PORTAKAL; “İNSAN VÜCUDU GECE UYKUDA GEÇEN ZAMANDA KENDİNİ TAMİR EDER” 
 
Masa başında çalışanların sık sık bel ve boyun sıkıntısı yaşadığına vurgu yapan Dr. Mehmet Portakal, bu sıkıntıların aşılması adına gün içinde yapılabilecek egzersizler ve alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Günlük hayatta ve çalışma saatlerinde yaşanması muhtemel sıkıntılar için  neler yapılabilebileceğini de anlatan Dr. Portakal, vücudumuzun enerjisini artırmak ve gün içinde kaybetmemek adına beslenmeye, egzersiz ve kaliteli uykuya vurgu yaptı. Gece 23 ila sabah 04 arasında uykuda vücudun kendisini tamir ettiğini hatırlatan Dr. Portakal, “İnsan vücudunun fiziki, ruhsal ve duygusal olarak bir bütün olduğunu unutmamamız gerekiyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi hem günlük hayatımızın hem de çalışma hayatımızın kalitesini artıracaktır. Bunun için iyi beslenmenin yanısıra takviyelerde kullanılabilir. Bu vücudun enerjisini de artıracaktır” diye konuştu. 
 
DYT. ASLI ÖZATAN; “GÜN İÇİNDEKİ AKTİVASYONLAR İÇİN İLK ÖĞÜN ÇOK ÖNEMLİ” 
 
Daha sonra doğru beslenmenin tüyolarını veren Uzm. Diyetisyen Aslı Cemile Özatan, çalışanların gün içinde ve gün sonunda nasıl kaliteli beslenebileceklerini anlattı. Zamanında yenilen şeyler kadar kaliteli bir uykunun da önemine vurgu yapan Uzm. Diyetisyen Özatan, “İlk öğün gün içindeki tüm aktivasyonlarımız için oldukça önemlidir. Bu öğünde ne kadar iyi besin alırsanız vücudunuzu o denli korumuş ve enerjinizi yükseltmiş olursunuz. Olumsuz besin alımı gün içinde beslenmenizde hatalar yapmanıza sebep olur. Lifli gıdalar tüketmeye gayret gösterin. Bu hem tokluk hissi oluşturacak hem de vücudunuzun işleyişine yardımcı olacak, vücut sistemini düzenleyecektir. Zamanında yenilen şeylerin önemi kadar uyku süreci de çok önemli. Uykudan iki saat önce yenilecek şeylerin kesilmesi sizlerin gerçek anlamda dinlenmesine yardımcı olacaktır” dedi. Uzm. Diyetisyen Özatan ayrıca, katılımcılara alınacak besin takviyeleri hakkında da bilgi verdi.      

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English