Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mehmet Kuşdemir: Altın sarraftan, kuyumcudan alınır

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, vatandaşları sahte altına karşı uyararak, tüketicilerin altın alışverişini mutlaka sarraftan yapmaları gerektiğini söyledi.

Mehmet Kuşdemir: Altın sarraftan, kuyumcudan alınır
Kuşdemir, yaptığı açıklamada, yazın yaklaşmasıyla düğün sezonu öncesi altın sektöründe hareketlenmenin başladığını anlattı.

Vatandaşları sahte altın tuzağına düşmemeleri konusunda uyaran Kuşdemir, altını mutlaka kuyumculardan almaları tavsiyesinde bulundu.

Tüketicilerden özellikle ayarı düşük ve sahte altın konusunda dikkatli olmalarını isteyen Kuşdemir, şöyle devam etti:

"Altın fiyatları çok yükselmeye başlayınca fırsatçılar arayış içine girdiler. Piyasaya sahte altın sürmeye çalışanlar söz konusu. Dernek olarak 305 üyemiz var. Titiz biçimde iç piyasadaki mekanizmayı denetliyoruz. Her gün atölyeleri gezip ürünlerin ayarlarına bakıyoruz. Ama atölyelerde sıkıntılı bir duruma rastlamadık. Buradaki sıkıntı, insanların dışardan aldığı, çevre illerden, ilçelerden gelen mamullerde. Son aylarda özellikle İstanbul'dan, Konya, Mersin ve Adana gibi illerdeki sarraflara sahte altın satmaya gelen çeteler var. Tüketicilerimizin zarar görmemesi adına mücadele ediyoruz."

- Sahte altını anlamak zor 

Müşterilerin, sahte altını anlamasının oldukça zor olduğuna dikkati çeken Kuşdemir, şunları kaydetti:

"Gümüşü öyle kaplıyorlar ki 10 gramlık bir bileziğe 1 gram harcayabiliyorlar. Kesilmedikten sonra sahte altını bazen bizler de anlayamıyoruz. Alacağınız mamul değerli bir mamuldur. Kuyumcu dışında herhangi bir kişiden altın alırken mutlaka kuyumcuya gösterin. Herhangi bir yerden altın almayın. Bizler dahi aldanabiliyoruz. Bir arkadaştan, komşudan bu tür alışverişler yapmayın. Altın sarraftan, kuyumcudan alınır."

Piyasada az miktarda sahte altın bulunduğunu aktaran Kuşdemir, emniyet güçleri tarafından da bu konuda sıkı takibat yapıldığını vurguladı.

Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceğine ilişkin de değerlendirmede bulunan Kuşdemir, "Altın fiyatları düşebilir. Şu anki yükselmeyi spekülatif görüyoruz. Düşeceği kanaatindeyiz." diye konuştu.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English