Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Marmara Bölgesi'nde yağışlar geçen ay yüzde 4 arttı

Şubat ayında Marmara Bölgesi'nde yağışlar Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli ve Karadeniz sahil kesimlerinde artış gösterdi. Yağışlar bu yılın şubatında Kırklareli'nde yüzde 46 arttı İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Öztopal: "Şubat ayında Marmara ve civarının yağışlı sistemlerin etkisinde kalması, diğer bölgelerimizde yağışlar azalırken burada yağışların artmasına neden olmuştur"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - Marmara Bölgesi'nde şubatta yağışlar uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 4, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı.


AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, bölgedeki uzun yıllar şubat ayı ortalaması 68,5 milimetre olarak ölçüldü. Bölgeye geçen yılın şubat ayında 64,7, bu yılın şubat ayında 71,1 milimetre yağış düştü.


Böylece Marmara Bölgesi'nde şubat ayında yağışların, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 4, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttığı hesaplandı.


Şubat ayında Marmara Bölgesi'nde yağışlar Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli ve Karadeniz sahil kesimlerinde artış gösterdi. Yağışlar bu yılın şubatında Kırklareli'nde yüzde 46 artarak kayıtlara geçti.


Ayrıca Marmara Bölgesi'nde yağışlar ocak ayında da yüzde 100'ün üzerinde artış göstermişti.


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Öztopal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nde şubat ayındaki yağışların hem uzun yıllar ortalamasına göre hem de geçen yılın aynı dönemine göre arttığını söyledi.


Ocak ayında da Marmara Bölgesi'nde yağışların arttığını belirten Öztopal, "Ülkemiz ve dolayısıyla da Marmara Bölgesi geçtiğimiz sene meteorolojik bir kuraklık yaşadı. Birçok baraj ve su kaynaklarımızın kurumasının yanında bazılarında da su miktarları önemli derecede azaldı." diye konuştu.


Öztopal, yağışların azalmasının bazı bölgelerde tarımsal kuraklığa da neden olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:


"Ancak Ocak ayının girmesiyle birlikte, Marmara ve civarının arka arkaya almış olduğu yağışlar ve kar nedeniyle de bugün su depolama alanlarımızda doluluk oranlarının yükseldiğini görebilmekteyiz. Önümüz ilkbahar ve bu süreçte de yağış almaya ihtiyacımız var. Şubat ayında Marmara ve civarının yağışlı sistemlerin etkisinde kalması, diğer bölgelerimizde yağışlar azalırken burada yağışların artmasına neden olmuştur. Geçen ay Marmara Bölgesi hariç Türkiye'nin diğer 6 bölgesinde yağışlar azaldı."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English