Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mardin'de LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere kitap desteği

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, öğrencilere evlerinde sınavlara hazırlanmaları için konu anlatımlı soru bankası dağıtıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

MARDİN (AA) - Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 8. ve 12. sınıf öğrencilerine, evlerinde sınavlara hazırlanmaları için konu anlatımlı soru bankası desteği sunuyor.


Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın talimatıyla Kültür, Turizm ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığınca "Evde kal kitapla sağlıklı kal" sloganıyla LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere soru bankası dağıtılıyor.


Yaman, yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan virüs nedeniyle okulların kapandığını ancak devletin sunduğu imkanlar kapsamında öğrencilerin, uzaktan eğitim sistemiyle eğitim öğretimlerini sürdürdüğünü belirtti.


Bu süreçte, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere soru bankası dağıtımına başladıklarını bildiren Yaman, çalışmanın tüm ilçelerde uygulanacağını ifade etti.


Yaman, öğrencilere yatırımı, ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak gördüklerini vurguladı.


İl genelinde 8. sınıf öğrencilerine 13 bin, 12. sınıf öğrencilerine 5 bin konu anlatımlı soru bankası dağıttıklarını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:


"İlköğretim öğrencilerimizin okumaları için de Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı 100 temel eser kitaplarını hediye ediyoruz. Evde kalan ebeveynleri de unutmadık. 'Okuma sırası sizde.' diyerek, ebeveynlerin çocuklarıyla kitap okumasını sağlayacak ve aile içi iletişimi artıracak kitaplar hediye ediyoruz. Küresel ve ulusal düzeyde olağanüstü günler yaşadığımız bu sürecin üstesinden, milli dayanışma ve evde kalarak geleceğimize inancım tam. Bu nedenle 'Evde kal Mardin.", "Evde hayat var.", "Hayat eve sığar." diyorum."


Çabuk Mahallesi Muhtarı Ferhan Çalhan, Vali Yaman'a bu zorlu süreçte öğrencileri unutmadığı için teşekkür ettiğini belirterek, "İşinin sadece yol, temizlik ve altyapı olmadığını, eğitime de önem gösterdiğini bu vesileyle de öğrendik." değerlendirmesinde bulundu.


Sağlık Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencisi Aleyna Çalhan, kitap desteği için Yaman'a teşekkür ederek, "İnşallah bu koronavirüsten kurtuluruz ve normal düzenimize döneriz." ifadesini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English