Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Manisa'dan Yunanistan'a "çan" ihraç ediyor

Demirci ilçesinde hayvanlar için çan üreten bir esnaf, internetten kurduğu bağlantıyla Yunanistan'a ihracat yapıyor Çan ustası Doğru: "Büyük firmaların yurtdışına ihracat yaptığını televizyon ve gazetelerden okuyordum. 'Ben neden yapamayayım' diye düşündüm" "Ayda 6 bin çan ihraç ediyorum, Bulgaristan'dan bir firmaya da ürün gönderdim"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MANİSA (AA) - NURULLAH KALAY - Demirci ilçesinde hayvanlar için çan üretimi yapan Ahmet Doğru, internet üzerinden kurduğu bağlantıyla Yunanistan'a ihracat yapmaya başladı.

Kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında gösterilen çan üreticiliğinde 22 yıldır faaliyet gösteren Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşında başladığı çancılık mesleğine askerlik sonrası kendi iş yerinde devam ettiğini söyledi.   

Yıllar içinde mesleğine ilginin azaldığını, hayvancılığın azalmasıyla çan satacak müşteri bulmakta zorluk yaşadığını anlatan Doğru, şu bilgileri verdi:

"Çancılık zor ve emek isteyen bir meslek. Zaman içinde işlerimin kötü gitmesi nedeniyle hiç satış yapamadığım, iş yerimi kapatıp başka işlere yönelmeyi düşündüğüm günler oldu. Mesleğimi çok sevdiğim için çareler arıyordum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine internet sitesi kurmaya karar verdim. Büyük firmaların yurtdışına ihracat yaptığını televizyon ve gazetelerden okuyordum. 'Ben neden yapamayayım' diye düşündüm. Firmamın ismini taşıyan bir internet sitesi kurarak ürettiğim çanları burada sergiledim. Bu site sayesinde ülkenin farklı bölgelerinden çan talepleri gelmeye başladı. Son olarak Yunanistan'dan bir müşteri bağlantıya geçti."

Yunanistan'a gönderdikleri ilk ürünlerin beğenildiğini, daha fazla çan talebi geldiğini anlatan Doğru, ihracat sayesinde işlerinin yeniden eski hareketliliğine kavuştuğuna dikkat çekti. Doğru, şöyle devam ettiği:

"Ayda yaklaşık 6 bin çan üretip Yunanistan'a gönderiyoruz. Bir çan 5 liraya mal oluyor. Yunanistan'a yaptığımız ihracat hem iş yerimizi hem mesleğimizi kurtardı. Eskiden yanımda çalıştıracak çırak bulamıyordum. Şu anda 6 çalışanımla Yunanistan'a mal yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bulgaristan'dan bir firma ile de temasa geçtim. İlk ürünleri gönderdim. Sipariş gelirse çalışmalara başlayacağız"  

- Bir çan, 33 kez elden geçiyor

İmal ettiği bir çanın yaklaşık 33 kez elden geçtiğini vurgulayan Doğru, "Sacımızı çekiç ve örs marifeti ile yuvaladıktan sonra kenarlarını demir makası ile kesiyoruz. Tavlanması için ocağa veriyoruz. Daha sonra özel toprak karışımından oluşan çamura batırıyoruz ve tekrar ocakta tavlıyoruz. Bir çanın imalatı yaklaşık 30 dakika sürüyor. Sıfır numaradan 50 numaraya her çeşit çan üretimini yapıyoruz" dedi.

Yunanistan'a küçük ve büyükbaş hayvanlar için çan gönderdiklerini de kaydeden Doğru, çanlara sadece hayvancılık değil, aksesuar amaçlı olarak da talepler geldiğini, bu amaçla farklı tasarımlar denediklerini de sözlerine ekledi. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English